Знову обшук: у головний київський офіс компанії-розробника ігор Lucky Labs прийшла податкова

Читати на RU

Співробітник компанії Lucky Labs, який побажав залишитися анонімним, повідомив, що в головний київський офіс розробника прийшла податкова з обшуком. Причина візиту поки що невідома. Робота офісу паралізована.

Згідно з інформацією від співробітника, представники правоохоронних органів почали перевірку і вилучення апаратури. А також попросили увімкнути комп’ютери і проводять пошук за запитом «Форекс».

Lucky Labs -1
Фотографія з офісу, надана співробітником

Lucky Labs – великий розробник ігор зі штатом у понад 300 осіб і п’ятьма офісами по всьому світу: у Києві, Москві, Одесі, на Кіпрі та Мальті. Київський офіс є головним. На рахунку у Lucky Labs у 2015 році понад 90 випущених ігор.

Нагадаємо, що минулого місяця український IT-бізнес накрила ціла хвиля обшуків. Питання порушували на державному рівні, і воно вилилося у зустріч із міністром економічного розвитку Абромавічусом. Сторони домовилися про взаємодію і подальшу тристоронню зустріч із силовим блоком, однак вона так і не відбулася.

AIN.UA надіслав запит до Податкової інспекції та очікує на відповідь. Представник компанії відмовився від коментарів.

UPD: Головне управління київської податкової інспекції заявило, що до цього обшуку воно не має відношення. Припускають, що обшук могла проводити районна податкова інспекція. Редакція уточнює деталі.

UPD 2: Цього ж дня провели ще один обшук в IT-компанії, яка розташовується в бізнес-центрі «Леонардо». Причина та сама – порушення законодавства компанією «Форекс – тренд», яка не має до Lucky Labs жодного стосунку.

UPD 3: Заступник голови Фіскальної служби України Сергій Білан прокоментував у себе на сторінці у Facebook ситуацію з обшуками. За його словами, керівників IT-компанії, у якій було проведено слідчі дії, підозрюють у махінаціях на ринку купівлі-продажу валюти. Назву компанії Білан не назвав, але є підстави припускати, що йдеться саме про компанію Lucky Labs.


У 2018 році в компанію Lucky Labs знову прийшли з обшуком. Компанія підтвердила факт обшуку і повідомила, що йдеться про замовну атаку з боку СБУ, здійснену за ініціативою військової прокуратури. Докладніше – у матеріалі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук