У Facebook за номером телефону можна відстежити його власника

Читати на RU

9 червня 2015 року користувачі Facebook звернули увагу на те, що якщо вбити в рядок пошуку номер телефону, можна знайти людину, акаунт якої до нього прив’язаний. У налаштуваннях за замовчуванням така можливість увімкнена у будь-якого користувача, який надав соціальній мережі дані про свій номер телефону. Розповідаємо, як знайти профіль у Facebook за номером телефону.

Як знайти людину у Facebook за номером

Хоча ця функціональність вшита в соціальну мережу досить давно, хвилювання почалися тільки зараз. Так, якщо ввести номер телефону людини в пошуку – Facebook знайде профіль, до якого він підв’язаний.

Facebook по номеру-1
Як знайти людину у Facebook за номером

Крім того, знайти профіль за номером можна ще двома способами:

  • Через Facebook Messenger. У пошуку співрозмовника введіть номер телефону. Месенджер автоматично покаже акаунт, до якого він прив’язаний, і ви зможете одразу почати листування.
  • Вийдете з особистого профілю та повторіть вхід. Однак цього разу натисніть «Забули пароль?». Далі Facebook запропонує ввести номер телефону, щоб знайти профіль. Введіть номер людини, профіль якої вам необхідно знайти. Зачекайте, поки соцмережа знайде профіль, який може бути прив’язаний до даного телефону. Тепер ви знаєте, за якими даними можна знайти співрозмовника. Скопіюйте запропоновані дані, увійдіть в особистий акаунт і введіть їх у пошук.

Примітно, що подібні варіанти пошуку будуть ефективні тільки в тому випадку, коли необхідний контакт надав вам доступ до свого мобільного номера в налаштуваннях соцмережі. В іншому разі, ви зможете здійснити пошук за іншими особистими даними: ім’ям і прізвищем, компанією, містом проживання тощо.

Як захистити свій акаунт

Захиститися від виявлення можна двома способами. По-перше, знизити рівень індексованості вашого мобільного номера, встановивши в налаштуваннях приватності обмеження «для друзів і друзів друзів» або «для друзів».

privacy_tel

По-друге, видалити прив’язаний до контакту номер за посиланням. Але це загрожує негативними наслідками – зв’язування телефону з профілем дає змогу підвищити безпеку облікового запису і використовувати номер для розсилки необхідних повідомлень. Відв’язка робить акаунт вразливішим.

Раніше на AIN.UA виходила стаття про те, як знайти адресу електронної пошти незнайомої людини п’ятьма різними способами. За допомогою спеціальних сервісів зробити це нескладно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук