Міжнародна доставка «Нова пошта» – як вона працює

Читати на RU

Сьогодні логістична компанія «Нова пошта» оголосила про запуск послуги міжнародної доставки. Послуга дасть клієнтам можливість відправити посилку більш ніж у 200 країн світу, а також замовити товари із зарубіжних інтернет-магазинів, передає журналіст AIN.UA. Про це сьогодні на пресконференції повідомили співзасновники і власники компанії В’ячеслав Клімов і Володимир Поперешнюк. Розповідаємо, як працює Міжнародна доставка «Нова пошта».


У 2021 році редакція AIN.UA вирішила оновити цей текст. Міжнародна доставка компанії «Нова пошта» працює вже 6 років. За цей час послуга відправлення/отримання посилок із закордону стала доступною не тільки приватним, а й бізнес-клієнтам, а також інтернет-магазинам (як це працює – читайте за посиланням).

Приватним клієнтам компанія пропонує такі послуги:

  • NP Export – для доставки документів, посилок і вантажів у більшість країн світу;
  • NP Export Premium – для термінової доставки документів, посилок і вантажів у більшість країн світу;
  • NP Import Premium – для термінового доставлення документів, посилок і вантажів із більшості країн світу;

Вартість доставки можна розрахувати в спеціальному калькуляторі.

Международная  доставка "Новая почта» -1
Зображення в матеріалі: «Нова пошта»

Для бізнес-клієнтів доступні наступні послуги:

  • NP Export – для доставки документів, вантажів і посилок у більшість країн світу з України;
  • NP Export/Import Premium – для термінової доставки документів, вантажів і посилок у/з більшості країн світу по/в Україну;
  • Max – це економічна доставка палет і вантажів з/в Європу в/з України;
  • NP Export/Import Econom – це економічна доставка посилок і вантажів з/до країн ЄС та Молдови в/з України;
  • Фрахт – для доставки вантажів, які не можуть бути доставлені в рамках базових послуг.

Розрахувати вартість також можна в калькуляторі.

Международная  доставка "Новая почта»-2

Міжнародна доставка «Нова пошта»

Послуга доступна клієнтам «Нової пошти» в Києві починаючи від сьогодні в будь-якому з 280 столичних відділень компанії. Доставку здійснюватимуть за фіксованими тарифами. Імпортні товари вартістю до 150 євро оформлятимуться на кордоні без мита.

Спочатку сервіс буде доступний тільки в столиці, у березні можливість відправляти й отримувати посилки з-за кордону отримають жителі українських міст-мільйонників. І тільки до осені 2016 року – послуга буде запущена по всій Україні.

Наприклад, відправлення посилки вагою 2 кг до Європи обійдеться мінімум у $34, а документи вагою до 0,5 кг – від $18. Докладний прайс є на сайті компанії.

Международная  доставка "Новая почта»  -3

Сервіс доступний у двох варіантах: доставка за 3 і за 7 днів. Заповнити всі необхідні для відправки документи можна в онлайні, після чого користувачеві залишиться лише віднести посилку на відділення або відправити кур’єром.

Міжнародна доставка здійснюється під новим брендом Nova Poshta International, з яким компанія 2014 року вийшла на ринки Грузії та Молдови. Тепер компанія вирішила запустити його і в Україні. Очолює дочірню компанію Тимур Коган.

Також «Нова пошта» тестує доставки безпосередньо з інтернет-магазинів США і Китаю, у компанії не говорять про конкретні магазини, але, найімовірніше, мається на увазі Alibaba і Amazon. Як повідомив AIN.UA Тимур Коган, доставку із зарубіжних інтернет-магазинів запустять уже в грудні 2015 року, відразу по всій Україні. Сервіс здійснюватиметься в режимі онлайн на спеціальному сайті Nova Poshta Shopper. Тут можна буде оформити замовлення, відстежити його доставку на всіх етапах, а також виконати інші дії.

Завдяки запуску міжнародної доставки, у «Новій пошті» сподіваються подвоїти цей сегмент ринку в Україні за 3-4 роки і зайняти близько 20% ринку міжнародних відправлень. Для цього компанія відкрила спеціальні хаби в Україні, Чехії, також на етапі запуску хаби в Польщі, а в планах – відкрити хаби в США і Китаї.

У новий напрямок, за словами співзасновника «Нової пошти» В’ячеслава Климова, компанія інвестувала кілька мільйонів доларів власних коштів і має намір і далі вкладати кошти. Клімов не виключає, що компанія може залучати сторонніх інвесторів до проекту.

Раніше «Нова пошта» запустила послугу в тестовому режимі разом з інтернет-магазином LaModa.ua. До кінця року оператор пообіцяв запустити доставку і з інших інтернет-магазинів Європи. Чи буде «Нова пошта» доставляти посилки з Азії та Америки, у компанії не повідомляють. Втім, раніше «Нова пошта» заявляла, що до кінця 2016 року планує зайняти 50% українського ринку міжнародних доставок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук