В Україну прийшов бізнес-інкубатор з ОАЕ. Стартапам запропонують від $5000 до $3 млн

Читати на RU

На українському ринку стартапів запрацював новий бізнес-інкубатор. Це проєкт з ОАЕ під назвою FasterCapital. Інкубатор запропонує стартапам фінансування в обмін за частку в проекті. Через рік роботи на українському ринку він, можливо, стане працювати і як венчурний фонд.

Як інкубатор, FasterCapital обіцяє допомагати в оцінці ідеї, підготовці техніко-економічного обґрунтування, аналізі ринку, у розробці продукту, продажах і маркетингу, а також підтримувати фінансово доти, доки стартап не вийде на беззбитковість.

Інкубатор зацікавлений в IT-проектах, насамперед пов’язаних із розробкою ПЗ, інтернет-проектах, проектах із розроблення різноманітних телекомунікаційних і мобільних застосунків, але можливі й інші варіанти, розповідає голова українського представництва Сергій Андрійчук.

FasterCapital-1
FasterCapital

На початку роботи на українському ринку FasterCapital не планує ставати провідним інвестором у проєктах, але готовий вкладати в стартапи в рівних частках або із засновниками, або з іншим фондом, або інкубатором, тобто за базового підходу 50х50%.

«У проєкти, розвиток яких перебуває на рівні ідеї, FasterCapital готовий інвестувати від $5000 до $500 000 залежно від проєкту. Для проєктів, які вже мають стабільний продукт і, можливо, першу виручку, FasterCapital готовий запропонувати від $300 000 до $3 млн», – розповідає Сергій.

FasterCapital замислювався як новий тип інкубатора. Його заснували 2010 року – творці проєкту вирішили, що в усьому світі в роботі бізнес-інкубаторів є недоліки, що зі свого боку впливає на успіх проєктів-учасників. Наприклад, багато проектів не залучають достатньо фінансування в потрібний час, що призводить до провалу.

Нагадаємо, нещодавно берлінський венчурний фонд Paua Ventures закрив перший раунд пошуку фінансування в розмірі $45 млн і розширює географію роботи. Головний ФОКУС фонду – SaaS- і PaaS-стартапи, зокрема у Східній Європі і, зокрема, в Україні. Незабаром фонд планує закрити другий раунд і додатково отримати до $20 млн коштів, загальний обсяг яких становитиме $65 млн. Уже зараз можна спробувати надіслати представникам фонду свою бізнес-ідею поштою businessplan[at]pauaventures.com.

Раніше Торгово-промислова палата України запустила проєкт «Україна шукає стартапи», в рамках якого планує інвестувати до 2 млн грн в окремий бізнес.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук