19 фріланс-майданчиків для дизайнерів і програмістів

1
Читати на RU

Ми часто і багато пишемо про фріланс, який поступово завойовує ринок праці в Україні. Наші читачі вже знають усе про одну з найбільших бірж Upwork, а також чули про інші універсальні майданчики на кшталт Freelancer, де робота знайдеться для всіх: копірайтерів, фінансистів, адвокатів, художників. Але є і більш вузькоспеціалізовані майданчики. Сьогодні ми поговоримо про нішеві біржі для фрілансерів у сфері програмування та дизайну.

Робота на AIN.UA

У 2020 році AIN.UA запустив оновлений розділ «Робота«. Тут понад тисяча вакансій з можливістю віддаленої роботи для художників, копірайтерів, маркетологів і розробників.

Сервіс повністю безкоштовний для тих, хто шукає роботу і тих, хто розміщує пропозиції.

На будь-який тег, професію, технологію можна підписатися і отримувати першим нові пропозиції.

Дивитися вакансії з можливістю віддаленої роботи

Для розробників

Toptal

Це закритий майданчик, і щоб потрапити туди, недостатньо просто зареєструватися на сайті та заповнити профіль. Для цього потрібно пройти відбір, що складається з чотирьох етапів: перевірка рівня володіння англійською, онлайн-тест на кодування, технічне інтерв’ю з показом екрана і тестовий проєкт. Після цього фрілансер підписує контракт і стає одним із розробників Toptal, який шукає для нього проєкти і намагається завантажити роботою. Саме біржа, а не клієнт платить розробникам за роботу на проєктах.

Joomlancers

Дуже нішевий проєкт тільки для тих, хто працює з CMS. Тут знайдуть роботу фахівці з Joomla, WordPress, Magento тощо. Щоправда, замовлень не дуже багато.

Для дизайнерів

Behance Job

Кожен дизайнер, який себе поважає, має бути на Behance, бо це одне з найрозвиненіших міжнародних профком’юніті. Тут можна не тільки формувати портфоліо, вчитися, запитати поради, а й знайти підробіток. Для цього на Behance є дуже зручний розділ Jobs.

99designs

Щоб отримати замовлення, фрілансери-дизайнери повинні спершу перемогти в конкурсі, наприклад, на найкращий логотип або дизайн додатка. Переможця вибирає замовник, на це в нього може піти до семи днів. Потім переможець отримує заздалегідь встановлений гонорар, передає клієнту права на проєкт і стає пріоритетним виконавцем наступних замовлень цього роботодавця.

Coroflot

Це не фріланс-біржа в стандартному розумінні. На Coroflot є список вакансій і проєктів для дизайнерів, на які можна подаватися. Coroflot не стягує комісію з жодної зі сторін, у чому є певна перевага. Однак і гарантій жодних не дає.

З корисних інструментів на сайті є актуальна статистика вартості послуг дизайнерів, а також багато інформації та порад.

DesignCrowd

Фрілансери пропонують клієнту свої розцінки, після чого клієнт обирає виконавця і оплачує послуги. Потім стартує робота над проєктом.

Усі проєкти на DesignCrowd розділені на чотири категорії: веб-дизайн, графічний дизайн, поліграфія та фірмовий стиль.

LogoMyWay

Сервіс орієнтований на творців логотипів. Щоб отримати замовлення, потрібно виграти конкурс. Врахуйте, конкуренція на ресурсі висока, але й роботодавці непрості. Свої логотипи на майданчику замовляли, наприклад, AOL, Huffington Post, журнал Entrepreneur та інші.

І ще кілька бірж для дизайнерів:

  1. Crowd Spring
  2. Freelance Designers
  3. Krop

Для програмістів і для дизайнерів

Jsninja Jobs

Це дошка оголошень про вакансії для технічних фахівців – дизайнерів, програмістів, копірайтерів. На Jsninja Jobs є як пропозиції на фултайм-роботу, так і тимчасові проєкти.

Шукати роботу зручно завдяки системі фільтрів. Сервіс орієнтований на США, але немає перешкод для тих, хто добре знає англійську.

Programmer Meet Designer

Специфіка майданчика випливає з назви: програміст зустрічається з дизайнером. Сервіс допомагає фахівцям у цих двох сферах знайти один одного для спільної роботи над проектами. Утім, на PMD можуть складатися й інші союзи: дизайнер-дизайнер, програміст-програміст, підприємець-програміст тощо.


Project4hire

На Project4hire фрілансери платять невелику комісію, коли їх обирають виконавцями проєктів. Сайт орієнтований на програмістів і дизайнерів.

Authentic Jobs

Це дошка оголошень, орієнтована на програмістів і дизайнерів. Тут можна знайти не тільки проєкти для фрілансерів, а й роботу на фултайм. Вибрати відповідні вакансії допомагають фільтри у верхній частині списку.

На сайті стверджується, що Authentic обирають не тільки приватні підприємці, а й круті компанії на кшталт Apple, Facebook, ESPN та інші.

Для digital-маркетологів та агентів техпідтримки

People Per Hour

Ця біржа допоможе знайти замовлення не тільки дизайнерам і програмістам, а й фахівцям з наповнення та діджитал-реклами.

We Work Remotely

Тут замовники можуть шукати не тільки тимчасових виконавців, а й постійних співробітників на віддалену роботу. Вакансії є як для програмістів і дизайнерів, так і для маркетологів, агентів техпідтримки, аналітиків.

Сайт підтримують автори книжки «Remote: офіс не обов’язковий», широко відомі засновники Basecamp Девід Хенссон і Джейсон Фрайд. Це помітно, якщо порівняти обкладинку книжки та дизайн сайту.

Для всіх

І ще кілька ресурсів на додаток до вашого профілю на Upwork і Freelancer. Тут фахівці найрізноманітніших сфер діяльності зможуть знайти собі підробіток.

  1. Guru
  2. IFreelance
  3. Simply Hired
Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук