10 технічних навичок, за які добре заплатять у 2016 році

Читати на RU

Нині айтішником бути добре. Грамотні фахівці швидко знаходять роботу, але щоб залишатися серед найкращих і отримувати відповідну зарплату, потрібно постійно вдосконалювати свої навички – як у спорті. Рекрутинговий сайт Dice.com опитав понад 16 000 IT-фахівців, щоб зрозуміти, знання яких технологій роботодавці цінують найбільше і готові щедро оплачувати. Business Insider зібрав з усього воєдино. AIN.UA переказує за які високооплачувані технічні навички краще освоїти.

Високооплачувані технічні навички

высокооплачиваемые технические навыки-1
Фото: Dev Bootcamp

Puppet

Це кросплатформне ПЗ для автоматизації від компанії Puppet Labs, молодої компанії, яка осідлала новий тренд – так званий DevOps. Це коли розробники, що створюють ПЗ (Dev), і команди, відповідальні за його розгортання (Ops), використовують певні техніки і завдяки цьому можуть запускати технології, щойно вони з’являються на світ.

Фахівцям, які вміють управлятися з Puppet, у США готові платити в середньому $131 121 на рік.

MapReduce

Це фреймворк, який використовується для аналізу даних, щоб отримувати більш точні інсайти. Часто його пов’язують з Hadoop, системою, за допомогою якої можна економно зберігати дані на купі недорогих серверів.

Фахівці, які вміють працювати з MapReduce, у середньому заробляють $131 563 на рік.

Pig

Ще одна гаряча навичка, пов’язана з Hadoop. Це мова програмування, яка допомагає витягувати дані з Hadoop, отримувати відповіді на запитання і взагалі будь-яким чином використовувати інформацію.

Айтішники, які «осідлали» Pig, у середньому заробляють $132 850 на рік.

Chef

А це ще одне автоматизаційне ПЗ, яке також у DevOps-тренді та конкурує з Puppet. Ті, хто опанував Chef, у США в середньому заробляють $136 850 на рік.

CloudStack

Хмарні технології – великий тренд. Сьогодні у світі розгортається битва «хмарних операційних систем». Деякі з них безкоштовні та відкриті (opensource), але їх, як правило, роблять компанії, які хочуть навздогін продавати комерційні версії таких продуктів.

высокооплачиваемые технические навыки-2

Одним із прикладів є CloudStack – продукт компанії Apache Software Foundation, яка також розробила багато інших opensource-продуктів. А підтримку CloudStack надає Citrix, який пропонує комерційні версії цього ПЗ.

Адепти CloudStack у середньому заробляють $138 095 на рік.

OpenStack

Ще одна безкоштовна хмарна операційка з відкритим кодом. Її підтримують багато вендорів, вони ж продають комерційні версії цього ПЗ. Серед них IBM, HP, Red Hat, Ubuntu та інші.

Хто навчиться працювати з OpenStack, у середньому отримуватиме в США $138 579 на рік.

PaaS

Зараз у моді все, що називається «як сервіс». PaaS (platform as a service/платформа як сервіс) – це хмарний сервіс, який дає змогу розробникам створювати додатки прямо в хмарі і там же їх зберігати. З найвідоміших аналогів – Microsoft Azure.

Хто вміє користуватися PaaS, може розраховувати на зарплату в середньому $140 894 на рік.

Cloudera

Це комерційна версія Hadoop. Незважаючи на те, що Hadoop – це безкоштовна версія з відкритим кодом, яка дає змогу зберігати дані на недорогих серверах, користуватися нею непросто. Кілька компаній розробили більш доброзичливі версії Hadoop, і Cloudera – одна з найпопулярніших.

У США тим, хто працює з Cloudera, у середньому платять $142 835 на рік.

Cassandra

Це безкоштовна і оупенсорсна «noSQL» база даних, яка дає змогу зберігати і використовувати дані різних типів і розмірів. Вона стрімко набирає популярності серед баз даних для мобільних і хмарних додатків. Apple використовує Cassandra на всю котушку, зберігаючи близько 10 петабайт даних. Ще її використовує Netflix і багато інших.

Знаєте, що таке Cassandra і з чим її їдять? У США такі люди в середньому заробляють $147 811 на рік.

HANA

HANA – це база даних від SAP, головного конкурента Oracle. HANA належить до нової хвилі так званих «in-memory» баз даних. Вона запускається і працює повністю в пам’яті комп’ютера, а не з жорстких дисків, і може обробляти величезну кількість даних практично миттєво.

Знавці HANA в Америці в середньому заробляють $154 749 на рік.

Раніше на AIN.UA виходила добірка 5 трендів програмування в 2016 році, які змінять індустрію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук