Книги Гарварду, MIT та Оксфорда – рейтинг

Читати на RU

Якщо ви належите до тих рідкісних людей, які не тільки записуються на онлайн-курси, а й завжди закінчують їх, ця новина буде вам цікава. В онлайні запрацював освітній проєкт під назвою The Open Syllabus. Фактично це рейтинг усіх книжок, які входять до програм найкращих світових вишів – Оксфорда, Гарварда, Массачусетського технологічного інституту та інших. Над проєктом з 2014 року працювали люди з Overview, Citeseer, а також незалежні розробники. Книги Гарварда, MIT та Оксфорда – рейтинг.

Наразі на сайті The Open Syllabus зібрані дані з навчальних програм і різних вишів, шкіл. Ці дані, наприклад, можна використовувати в самоосвіті. Для цього, достатньо просто обрати поле знань, що цікавить, і сайт видасть рейтинг книжок, які використовують виші, навчаючи студентів цієї спеціальності. Крім цього, можна також фільтрувати результати за вишем, країною, і навіть за корпусом.

Ось, наприклад, який вигляд має перша десятка найпопулярніших книжок з Computer Science у Стенфорді:

книги Гарварда-1

Творці сайту підготували і візуалізацію з понад 10 000 найпопулярніших (цитованих) книг в університетських програмах. Приміром, користувач може знайти підручники та книжки Гарварда, Стенфорда, Оксфорда та інших топових світових вишів.

«Open Syllabus – це некомерційна дослідницька організація, яка збирає та аналізує мільйони навчальних матеріалів для викладання та навчання. Open Syllabus допомагає викладачам розробляти класи, бібліотеки, керувати колекціями та писати книжки. Платформа підтримує студентів та учнів протягом усього життя у вивченні всіх тем з різних галузей. Це створює стимули для викладачів покращувати навчальні матеріали та використовувати відкриті ліцензії», – повідомляється в блозі компанії.

«Це, напевно, найважливіший освітній інтернет-проєкт з часів появи масових відкритих онлайн-курсів. Його потенціал величезний. По-перше, це зручний інструмент для пошуку навчальних книжок і статей – можна покладатися не тільки на рекомендації знайомих або анонімні відгуки в інтернеті, а на колективну думку викладачів провідних вишів світу. По-друге, відтепер кожен викладач зможе швидко та зручно досліджувати найкращі західні навчальні програми», – каже Іван Примаченко, співзасновник української освітньої онлайн-платформи Prometheus.

Нагадаємо, нещодавно ми публікували матеріал про те, у яких випадках варто замислитися про отримання MBA.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук