Як заробляти $3000-10 000, продаючи на Amazon товари під власним брендом

Читати на RU

Сьогодні вже нікого не здивуєш історіями про програміста, який поїхав до Європи працювати у великій компанії. Від таких історій віє духом свободи, хоча, по суті, людина просто змінила місце роботи. У цій статті ми хочемо розповісти про інший підхід, який американці називають freedom business: роботу, що дає змогу вести вільний спосіб життя, не прив’язуючись до місця. Річ у тім, що сьогодні простіше, не виходячи з дому, почати глобальний бізнес, ніж організувати локальний інтернет-магазин із доставками, кур’єрами, дзвінками тощо. У матеріалі на AIN.UA йтиметься про абсолютно реальний і легальний бізнес – торгівлю. Розповідаємо, як заробляти на Amazon, продаючи товари під власним брендом.

Чому побудувати «доларовий» бізнес у США (на Amazon) сьогодні простіше, ніж організувати власний інтернет-магазин?

Ведення бізнесу на Amazon віддалено – не якийсь новомодний винахід, на цьому майданчику вже працює понад 2 мільйони продавців. Більша їх частина це резиденти США, але також багато представників з країн Західної Європи, Південно-Східної Азії та Латинської Америки. Згідно зі статистикою кінця 2014 року, на Amazon працюють продавці зі 100 країн.

В Україні поки що мало хто знає про таку можливість, але, тим не менш, жодних перешкод для такої діяльності немає.

зарабатывать на Amazon-1
Приклад продукту, який продає стороння компанія або фізична особа на порталі Amazon

Перед тим, як розібратися в особливостях бізнесу на Amazon, трохи статистики:

  • Щодня Amazon робить 3 мільйони відправок.
  • Товар з Amazon доставляється у 185 країн світу.
  • 40% зареєстрованих користувачів у США (244 мільйони активних акаунтів) здійснюють 1-2 закупівлі на місяць, ще 20% – щонайменше 1 раз на місяць.
  • 45% покупців готові витратити суму від $100-500 за одне замовлення, а 80% покупців приваблюють умови безоплатної доставки товарів
  • Під час кібер-понеділка (Cyber Monday, 30 листопада 2015 року) в середньому продавали понад 500 товарів за секунду.
  • У 2015 році сайт Amazon посів 7 місце за відвідуваністю (перше місце незмінно за Google).

Погодьтеся, складно знайти майданчик, більш привабливий для продажів.

Так у чому ж секрет простоти побудови бізнесу на Amazon?

Основний секрет успіху продажів на Amazon криється в спеціальній програмі Fulfillment by Amazon (FBA). Завдяки їй почати торгувати на цьому майданчику стає навіть простіше, ніж відкрити інтернет-магазин в Україні.

Для продавців, які беруть участь у програмі FBA, Amazon надає свої склади і додатковий сервіс. Виглядає все це так:

  1. Знаходите виробника в Китаї і відправляєте товар прямо в США на склад Amazon.
  2. Ваш товар купують відвідувачі Amazon.
  3. Amazon доставляє продукт покупцеві, а ви отримуєте свої гроші.

Які вигоди:

  • Ви взагалі не бачите покупця.
  • У вас немає складів/офісів/кур’єрів.
  • Ви отримуєте відмінний сервіс від Amazon (доставка по США 1-2 дні).
  • Прибуток у валюті.
  • Товар взагалі не заїжджає в Україну – жодних проблем із митницею.
зарабатывать на Amazon-2
Один зі складів програми Fulfillment by Amazon

Усе, що вам потрібно, щоб почати свій бізнес на ринку США:

  1. Правильно вибрати нішу і виробника (частіше це Китай, але є приклади успішного запуску продуктів, вироблених в Україні).
  2. Створити свій власний «віртуальний» бренд (private label).
  3. Доставити продукт на склад програми Amazon FBA.
  4. Зареєструвати товар у системі, оформити належним чином сторінку.
  5. Займатися маркетингом, використовуючи багатий внутрішній інструментарій самого Amazona.
зарабатывать на Amazon-3
Процедура запуску бізнесу на Amazon

Те, що всі ці кроки не вимагають реєстрації компанії в США і можуть бути проведені з дому або будь-якого зручного місця, де є інтернет, робить цей вид зайнятості справді бізнесом, що дає свободу.

$10 000 на місяць з продажів на Amazon – далеко не межа

Раян Моран (Ryan Moran) почав свій бізнес на Amazon наприкінці 2013 року, втомившись від навчання інтернет-маркетингу, яким він займався понад 7 років. Він знайшов свою нішу серед товарів для йоги, якою і сам захоплювався. Провівши опитування на одному з форумів, присвячених йозі, Раян з’ясував, що людям подобаються килимки темних кольорів, товщиною 7 мм і виготовлені з екологічно чистих матеріалів. Після цього, обравши постачальника в Китаї, запустив на Amazon лінійку продуктів під власною маркою ZenActive, що складається з килимка, блоку і рушника для йоги.

зарабатывать на Amazon-4

Старт був повільним, довелося одночасно займатися старим бізнесом і розбиратися в тонкощах роботи на Amazon. Але вже до середини 2014 року його лінійка продуктів щомісяця приносила дохід у діапазоні $10 000-25 000, залежно від сезону.

Раян вчасно зрозумів, що Amazon – не верстат для друкування «швидких грошей», а чудова можливість для розвитку довгострокового бізнесу, ставитися до якого потрібно серйозно. Запустившись із фізичними продуктами, сьогодні він перейшов до запуску діджитал-продуктів, а кожен його новий бізнес-план орієнтований на прибутки від мільйона доларів на рік.

«Бізнес на Amazon легко масштабувати, – стверджує Раян. – Завдяки тому, що всю рутину Amazon бере на себе (доставку, оплату, управління продажами), ви можете зайнятися головним і найцікавішим – маркетингом і розвитком своїх продуктів і бізнесу в цілому».

Якщо я хочу заробляти на Amazon, хто мене навчить

Як і в будь-якому бізнесі, у продажах на Amazon є маса своїх нюансів. Наприклад, найважливішим етапом є вибір продукту. Мало того, що товар має задовольняти низку критеріїв (роздрібна ціна, вага, розмір, рейтинг на Amazon тощо), потрібно ще розуміти потреби американського ринку. Іноді вони бувають вельми специфічними і несподіваними для нас. Ви знали про існування силіконових обручок? А вони є і дуже добре продаються на Amazon.

Каблучки з гіпоалергенного силікону є заміною обручкам на час занять спортом або брудною роботою (в автомайстерні, слюсарні роботи тощо). Їх надягають для зручності, щоб не поранитися або не пошкодити оригінальні. Зараз такі продукти в тренді, продаж таких лотів дає змогу генерувати оборот від $2000 до $27 000 на місяць, що дуже непогано для старту.

Є також і інші питання:

  1. Де знайти постачальника і домовитися про першу партію товару?
  2. Як налаштувати доставку товару в програму Fulfillment by Amazon?
  3. Як правильно створити картку товару, які інструменти маркетингу використовувати та багато інших.

Як заробляти на Amazon. SalesHub.pro – спільнота успішних продавців на Amazon

SalesHub.pro – спільнота успішних продавців на Amazon, навчальний проєкт, який допомагає відкрити віддалений бізнес у США з нуля. Якщо у вас є підприємницька жилка, шукайте свободу в бізнесі і хочете бути незалежними від поганих економічних зведень, тоді ласкаво просимо в наш клуб.

Усе що потрібно:

  1. Серйозне ставлення (як і в будь-якому іншому бізнесі)
  2. Бажання, час
  3. Невеликий стартовий капітал $1500-4000 (залежно від обраного продукту)

Безкоштовний курс «Перші кроки на Amazon»

Онлайн-інтенсив «Створення бізнесу на Amazon»

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук