СБУ проводить обшук в офісі Lucky Labs

Читати на RU

Сьогодні стало відомо, що Служба безпеки України проводить обшук в одному з офісів «Ем Айті Компані», до складу якої входить компанія Lucky Labs – розробник програмного забезпечення. За словами співробітниці компанії, причини обшуку невідомі. Юрист компанії стверджує, що обшук проводять із порушенням процесуальних норм – перевіряють особисті речі, а також інвентар компанії в пошуку «якихось документів». Обшук у Lucky Labs підтвердила Марія Лісова, директор з персоналу компанії. За її словами, співробітники СБУ прийшли в офіс, не висунули конкретних звинувачень і почали шукати документи.

Обшук проводять у другому офісі компанії, який розташований на вул. Краківській. Невідомо, чи проводиться паралельний обшук в офісі в БЦ «Леонардо».

Раніше сьогодні СБУ випустила пресреліз (наразі його видалено з сайту), у якому повідомила про «припинення існування нелегального онлайн-бізнесу, через який фінансувалися терористи». Згідно з пресрелізом, СБУ вилучила техніку, а компанією керують росіяни, які «надприбутки від азартного бізнесу виводили в офшорні компанії і на рахунки в РФ». У Lucky Labs нічого не чули про цю заяву. Чи пов’язана вона з цим обшуком, ми стверджувати не можемо. У пресслужбі СБУ відмовилися коментувати те, що трапилося, і повідомили, що вся інформація, яку вони могли надати, зазначена в прес-релізі.

Минулого року в обох офісах «Ем Айт Компані» пройшли обшуки, правоохоронці тоді вилучили 111 одиниць техніки. Тоді компанію підозрювали у зв’язках із фірмою «Форекс-тренд», яку підозрювали в ухиленні від сплати податків у 2014-2015 роках. Однак результату суду так і не було.

Обшук у Lucky Labs був однією з найрезонансніших подій минулого року. Ми продовжуємо стежити за ситуацією, замітка буде доповнюватися.

UPD

У 2018 році СБУ знову провело обшук в IT-компанії Lucky Labs на вулиці Краківській, 3. Причини обшуку невідомі, але як повідомляють у прес-релізі компанії, дії оперативників паралізували роботу офісу. Як повідомила прес-служба компанії, йдеться про замовну атаку з боку СБУ, здійснену за ініціативою військової прокуратури.

обыск в Lucky Labs-1

У 2017 році Рустам Гільфанов і Сергій Токарєв, які, на думку ЗМІ, є кінцевими бенефіціарами Lucky Labs, потрапили до списку юридичних і фізичних осіб, проти яких Україна застосувала санкції.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук