У Києві відкривають школу UNIT Factory, де безкоштовно навчатимуть програмування

Читати на RU

У Києві відбувся запуск UNIT Factory – навчального закладу, який готуватиме кваліфікованих ІТ-фахівців за системою французької Школи 42. Навчатимуть тут без вчителів, конспектів і лекцій, а відбиратимуть – не за академічними критеріями та технічними навичками, а за здібностями та мотивацією. Курс розрахований на три роки, а навчання на ньому безкоштовне.


У травні 2020 року представники холдингу UFuture повідомили про закриття безкоштовної школи програмування UNIT Factory. Причиною закриття в K.Fund назвали «несприятливу економічну ситуацію». У цей проєкт було інвестовано близько $5 млн.


Запуск UNIT Factory-1
Запуск UNIT Factory

Школа 42 заснована 2013 року у Франції як приватна школа програмування. У ній навчання проходить 24/7 і peer-2-peer, тобто в режимі колаборації. З традиційним освітнім форматом у французької школи спільного мало: оцінок тут не ставлять, конспектів не ведуть. Навчання відбувається у вигляді роботи над проектами в режимі, як називають це в школі, «глибокого навчання». Саме за такою моделлю навчатимуть програмістів у UNIT Factory.

На київській «IT-фабриці» готуватимуть фахівців у таких спеціальностях:

  • Менеджер IT-проектів
  • Архітектор програмного забезпечення
  • Архітектор мереж
  • Веб-розробник
  • Розробник мобільних додатків
  • Спеціаліст з IT-безпеки
  • Розробник відеоігор

Навчання безкоштовне за умови, що випускники працюватимуть в Україні не менше трьох років. Вступити до школи можуть усі охочі від 18 до 30 років.

Прийом заявок на сайті вже стартував. Відбирати кандидатів будуть за підсумками онлайн-тестування. Як стверджують у команді школи, тест дає змогу виявити здібності, необхідні для роботи програмістом. При цьому, вже наявні навички написання коду не мають значення, тобто шанси є у всіх. «Звичайно, якщо ви ніколи в житті не бачили комп’ютера, вам буде складно. Але немає нічого неможливого», – кажуть у Unit Factory.

За підсумками реєстрації до 900 студентів зможуть пройти випробувальний місяць навчання, але на подальший курс, який триватиме до трьох років, у листопаді 2016 року візьмуть 300 осіб. Навчання відбуватиметься в режимі офлайн. Школа розташувалася за адресою вул. Сім’ї Хохлових 8 (зараз тут триває ремонт, який планують закінчити до липня – коли стартує навчання). Утім, усі освітні матеріали розмістять і в онлайні.

Запуск UNIT Factory-2
французська Школа 42

У Unit Factory запевняють, що випускники зможуть працювати програмістами вже за підсумками перших 12 місяців навчання. Після цього вони зможуть вирішити, продовжувати вчитися чи йти працювати в IT-компанію. Випускники отримають сертифікат про закінчення школи.

Проєкт фінансує фонд Василя Хмельницького K.Fund, який також підтримує такі проєкти як .IOnic University, iLearn та інші. Також Unit Factory підтримує громадська організація «Освіторія» та французька Школа 42.

Нагадаємо, у Броварах з’явиться перший IT-простір. Його запускає активіст Пилип Духлій.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук