«Секретні чати» Viber. Вийшло велике оновлення соцмережі

Читати на RU

Нова версія популярного месенджера Viber шифруватиме спілкування користувачів за принципом end-to-end. Тепер усі голосові дзвінки, особисті та групові чати, а також файли, що пересилаються, будуть повністю захищені. З’явилися «Секретні чати» Viber.

Протягом кількох тижнів технологія запрацює на всіх пристроях, на яких версію Viber буде оновлено до 6.0 – це стосується і мобільного, і десктопного додатків.

Спеціальні значки у вигляді замків показуватимуть рівень безпеки чату. Червоний замок – сигнал тривоги, його додаток використовуватиме, якщо співрозмовник користувача змінить основний номер телефону або хтось спробує атакувати чат ззовні (“людина посередині”). Сірий замок – означає, що повідомлення зашифровані, а зелений – що ключ аутентифікації постійно під контролем.

Як увімкнути «Секретні чати» Viber – інструкція

Особливість нової версії – можливість приховати чат. Активують функцію свайпом у списку чатів. Доступ до секретної бесіди можна буде отримати після введення чотиризначного пін-коду. А користувачі iOS можуть авторизуватися за допомогою відбитка пальця або Face-ID.

До речі, сповіщати про повідомлення в секретних чатах будуть особливим чином – без зазначення тексту послання та імені відправника. А переміщати в категорію «прихованих» можна буде і без відома співрозмовника.

Як увімкнути «Секретні чати» Viber на смартфоні:

  • Відкрийте соцмережу на смартфоні.
  • Натисніть кнопку чати.
  • Виберіть чат, який необхідно приховати (спільноту приховати не можна).
  • Натисніть на кнопку інформації.
  • Виберіть «Приховати чат.
  • Введіть пін-код.

Змінити пароль можна в налаштуваннях.

«Секретные чаты» Viber-1
Інші дрібні зміни у Viber 6.0 – злегка поліпшений дизайн, додані нові локалізації, а також стікери

Нагадаємо, технологія шифрування end-to-end означає, що сервер не бере участі в процесі. Інформація шифрується на пристрої-відправнику і розшифровується на пристрої-одержувачі, при цьому сервіс «не бачить» зміст повідомлень і не зберігає архівів листування. Примітно, листування, зашифроване в такий спосіб, не зможуть запросити у компанії навіть спецслужби.

Першим масовим месенджером із наскрізним шифруванням був Telegram. У квітні 2016 року подібне шифрування запустив WhatsApp.

Раніше AIN.UA розповідав, якими месенджерами користуються Денис Довгополий, Євген Сисоєв та інші відомі підприємці. Читайте в матеріалі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук