Друге дихання Live Photos – Як працює додаток Motion Stills від Google

Читати на RU

На початку червня компанія Google несподівано випустила додаток для iPhone Motion Stills. Застосунок працює з Live Photos – функцією, доступною для iPhone 6S і 6S Plus – стабілізуючи і покращуючи «живі фотографії». Редакція AIN.UA розібралася, як діє застосунок і чому він здатний вдихнути друге життя в доволі непотрібну функцію нових iPhone.

Motion Stills-1

Функція Live Photos була представлена Apple разом із презентацією нового покоління iPhone. На словах все виглядало чудово – усі зняті фотографії автоматично можуть стати невеликим відео, яке показує півтори секунди до і після зняття фотографії.

На практиці функція виявилася марною. Я, як власник iPhone 6S, використовував її лише кілька разів – після купівлі пристрою і ще кілька разів, щоб показати друзям. У Live Photos багато мінусів. По-перше, їх підтримує тільки новий iPhone, OS X і Facebook. Наприклад, в Instagram їх завантажити не можна – соціальна мережа побачить Live Photos як звичайну фотографію.

По-друге, більшість фотографій знімаються спонтанно. І тому багато користувачів скаржилися на те, що Live Photos показують лише момент витягування смартфона з кишені, саму фотографію і потім аналогічний процес поміщення пристрою назад у кишеню.

У деяких рідкісних випадках Live Photos все-таки виходять цікавими. Наприклад, криво знята фотографія на скеледромі перетворилася на досить цікаве коротке відео. Але це швидше виняток із правил.

 

Looking to join the US Navy as Enlisted or as an Officer?

A video posted by Alex Murahovsky (@alexmurahovsky) on Apr 17, 2016 at 6:34am PDT

Motion Stills від Google робить із живої фотографії щось набагато цікавіше. У додатку використовується технологія відеостабілізації Google. З 2012 року вона застосовується в додатку YouTube Capture, який створено для зйомки і завантаження відео в YouTube зі смартфона.

У технологію закладено алгоритм, який автоматично визначає найкращий шлях камери і «перезнімає» відео так, немов воно було знято з використанням обладнання для стабілізації.

У результаті всі рухомі об’єкти на живій фотографії продовжують рухатися. Водночас, фотографія позбавлена посмикувань, які викликані тремтінням рук, ходьбою або іншими рухами.

Motion Stills—2

У додатку немає реєстрації або обмежень, пов’язаних із сервісами Google. Він безкоштовний і компанія зізнається в корпоративному блозі, що це скоріше експеримент, ніж повноцінний продукт. Водночас цей експеримент знову зробив практично марну функцію Live Photos цікавою. У різних соціальних мережах можна подивитися чудові (і не дуже) фотографії користувачів за тегом #motionstills.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук