Скандал із «Цитрус”: щоб звинуватити «Розетку» в контрабанді, вигадали топ-менеджера Meizu

Читати на RU

Тиждень тому ритейлер «Цитрус» звинуватив інтернет-магазини «Розетка» і Citycom у торгівлі «сірими» смартфонами Meizu. Усе б нічого, але в офіційному пресрелізі на сайті «Цитруса» звинувачення звучали від імені «Філіпа Лі, генерального менеджера регіону ЕМЕА компанії Meizu». Однак у самій компанії Meizu про таку людину, судячи з усього, нічого не знають. AIN.UA розповідає про скандал із «Цитрус».

«На жаль, зворотним боком популярності бренду в Україні стала поява «сірих» смартфонів, завезених в Україну в обхід законодавства, без сплати податків і сертифікації. Ба більше, такі великі гравці, як «Розетка» і Citycom, відкрито продають в Україні Meizu M3 – смартфон, призначений виключно для китайського ринку, який не сертифікований в Україні», – йдеться в цитаті Філіпа Лі з релізу «Цитруса» від 14 червня. (Цікаво, що в початковій версії пресрелізу йшлося про «Розетку» та Алло, проте потім згадки про «Алло» з тексту пресрелізу зникли, натомість з’явився Citycom).

Сьогодні галузеве видання Retail Community повідомило, що в компанії Meizu не знають про існування такого топ-менеджера, як Філіп Лі. На доказ у виданні надали скріншот листування в LinkedIn з якимось Ю Маном (Yu Man), який, судячи з даних з LinkedIn, є керівником Meizu в Росії та країнах СНД. За його словами, регіоном EMEA в Meizu опікується директор із закордонного маркетингу Рамон Гуо (Ramon Kwok).

Маркетинговий директор мережі «Цитрус» Віктор Шолошенко у відповідь звинуватив керівника Retail Community Юлію Бєлінську в сенсаціоналізмі: «У статті прикріплено скрін листування когось із кимось. З якого «хтось» спростовує існування містера Філіпа Лі, але пише про те, що є пан Рамон». Шолошенко заявив, що готовий надати контакти Рамона Гуо будь-якому журналісту, чим і скористалася редакція AIN.UA.

скандал с «Цитрус». -1
Скандал з «Цитрус»

У відповідь на запит AIN.UA Рамон Гуо відповів: «Я не знаю Філіпа Лі. Де ви знайшли його контактні дані і чи можете поділитися ними?»

скандал с «Цитрус»-2

Редакція AIN.UA також звернулася по офіційний коментар до прес-служби компанії Meizu, але поки не отримала відповіді.

скандал с «Цитрус»-3
скандал с «Цитрус»-4

UPD: У редакції отримали ще одну відповідь від Рамона Гуо, в якій він проігнорував питання про існування і посаду Філіпа Лі, але підтвердив загальновідомий факт – що «Цитрус» є партнером Meizu в Україні.

AIN.UA повторно надіслав запитання про Філліпа Лі Рамону Гуо.

UPD: Директор з маркетингу мережі «Цитрус» Віктор Шолошенко в пості на своїй сторінці у Facebook визнав, що «замінив у релізі прізвище спікера на містера Philip Lee».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук