Співробітники скинулися на Tesla своєму СЕО, який підняв їм зарплати замість купівлі авто

Читати на RU

Історія найбільш альтруїстичного СЕО у світі – засновника Gravity Payments – отримала продовження. У квітні 2015 року Ден Прайс оголосив, що відмовляється від доходу в $1 млн на рік, а на зекономлені гроші підвищить усім 120 співробітникам своєї компанії зарплати до $70 000. Заради цього йому довелося відмовитися від купівлі автомобіля мрії. Тим часом компанія зіткнулася з низкою проблем і хвилею негативу. Але через рік сталося щось, що повернуло Прайсу (і не тільки йому) віру в людство.

Дэн Прайс-1
Ден Прайс

У відповідь на свій жест Ден Прайс отримав не тільки хвилю захоплення, а й безліч негативних листів і критики. Особливо обурювалися підприємці з Сіетла – на тлі Дена вони стали виглядати скнарами і егоїстами для своїх підлеглих.

Але набагато серйознішою проблемою стало те, що з компанії пішли кілька клієнтів (Gravity Payments займається процесингом платежів). Одні вважали, що це – політична заява, інші – що компанія, намагаючись заробити співробітникам на зарплати, підніме ціни на послуги. Також покинули компанію і кілька найдосвідченіших співробітників – адже несправедливо піднімати зарплату всім. А співзасновник компанії і старший брат Дена Лукас Прайс навіть подав на нього до суду, звинувативши в утисках своїх прав як акціонера-міноритарія, порушенні договорів і контрактів.

Але все добре, що добре закінчується. Через рік Дену повернулося його добро. Як виявилося, весь цей час вдячні співробітники збирали гроші на подарунок своєму босові. Вони купили йому ту саму Tesla Model S, від якої Прайс вирішив відмовитися заради щастя в колективі.

Співробітники оформили замовлення 13 липня 2016 року, а вже наступного дня опублікували відео урочистого вручення автомобіля своєму начальнику. Відтоді ролик зібрав на YouTube майже 2 млн переглядів.

Нагадаємо, ідея підвищити зарплату кожному співробітнику прийшла Дену після прочитання статті про щастя. Автори запевняють, що люди, які отримують понад $75 000 на рік, більше не пов’язують щасливі емоції з грошима. І навпаки, що низький дохід призводить до душевних страждань, подібних до тих, що спричиняють розлучення, хвороби та самотність. Ден Прайс сприйняв статтю дуже серйозно і заявив, що 75-80% прибутку, запланованого на рік (близько $2,2 млн), витратить на зарплати співробітників. А власну зарплату уріже з $1 млн до тих самих $70 000.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук