Життя після FS.TO. Де українцям дивитися фільми та серіали онлайн

Читати на RU

За минулий тиждень уанет втратив одразу трьох великих гравців на ринку постачання піратського контенту. Добровільно-примусово припинив свою діяльність портал FS.TO, а EX.ua і Torrents.net.ua викинули білий прапор не чекаючи, поки їх наздожене рука правосуддя. Чи спіткає така доля найближчим часом усіх вітчизняних піратів – невідомо, але заповнювати свої години кінодозвілля українському користувачеві вже стало проблематично. AIN.UA розповідає де українцям дивитися фільми та серіали онлайн легально.


У 2021 році редакція AIN.UA вирішила оновити цей текст. Ми додали в добірку ще кілька легальних платформ, на яких можна дивитися фільми та серіали онлайн, а також оновили ціни раніше згаданих у тексті сервісів.


Я вирішив розібратися, чи є гідна легальна альтернатива сайтам, що пішли в офлайн, і чи здатна вона задовольнити смаки українського глядача. Для цього взяв сім постачальників відеоконтенту – MEGOGO, OLL.TV, Divan.TV, ivi.ru, Google Movies, Netflix – і вивчив їх з точки зору вартості, вибору фільмів і серіалів, а також додаткових можливостей.

Megogo

фильмы и сериалы онлайн-1

Сервіс стартував у листопаді 2011 року і наразі пропонує колекцію відеозаписів, які включають у себе не лише фільми та серіали онлайн, телепередачі з музичними кліпами, доступ до телебачення, подкасти і навіть кіберспортивні трансляції.

Реєстрація на сайті безкоштовна, однак щоб повноцінно користуватися сервісом, доведеться придбати один із варіантів передплати. Крім того, користувачі можуть купити показ ексклюзивної кіноновинки або ж передплатити один із безлічі пакетів послуг – кінодобірку чи навіть телеканали, якщо ви раптом скучили за телебаченням. Вартість передплати варіюється. У 2021 році ціна стартує від 99 грн на місяць.

фильмы и сериалы онлайн-2
Ціни на підписки в 2021 році

У сервісу є внутрішня програма лояльності, де користувач нагороджується бонусними балами за вчинені дії. Нагороду можна отримати за регулярне відвідування сайту, написання відгуків до фільмів тощо. Отримані бонуси можна витратити тут же на сайті на підписку, яка вас цікавить, або на якісь пропозиції від партнерів Megogo. Є також версія сайту для користувачів з обмеженнями слуху.

Oll.tv

Ще один сервіс, що пропонує фільми та серіали онлайн. Проєкт розпочав свою роботу у 2012 році під вивіскою онлайн-кінотеатру, проте у 2014 змінив курс на формат IPTV/OTT-провайдера. Однак, у 2021 році користувачам доступна не тільки телепрограма, а й сучасні зарубіжні фільми та серіали.

фильмы и сериалы онлайн-3
Актуальні ціни в 2021 році

Контент надається користувачеві на основі підписки, на вибір доступні 2 варіанти зі стартовою ціною 159 грн.

Divan.tv

фильмы и сериалы онлайн-4

Українська аудиторія познайомилася із сервісом Андрія Колодюка 2010 року. Як і Oll.tv, проєкт більше ФОКУСується на телевізійному контенті. Ціновий діапазон – від 99 до 209 грн. Користувачам пропонують пробний двотижневий період за 1 грн. Фільми та серіали онлайн на Divan.TV не подивишся.

Актуальні ціни в 2021 році

ivi.ru

Російський сервіс віртуального відеопрокату стартував у лютому 2010 (в Україні – з листопада 2015). Деякий контент пропонується безоплатно, проте найбільшу кількість контенту користувач отримує за передплатою. Також є можливість окремо придбати право на перегляд певного фільму чи серіалу. Вартість передплати у 2021 році – від 119 грн на місяць.

фильмы и сериалы онлайн-5
Актуальні ціни в 2021 році

Вибором і форматом відеоконтенту ivi.ru дуже схожий на Megogo, тож не бачу жодної об’єктивної причини, чому б вам у цій дуелі не «підтримати українського виробника».

Google Movies

Відеотека інтернет-гіганта пропонує фільми без підписок і складних тарифних планів. Сподобався фільм – купи в колекцію. Хочеш просто подивитися – візьми в оренду, яка передбачає, що фільм буде доступний вам протягом 48 годин після початку перегляду або 30 днів, якщо ви вирішите відкласти домашній кіносеанс.

Якщо ціни на купівлю фільму в колекцію можуть відлякати українського користувача цінником у 200 +/- грн, то оренда цілком може стати швидкою і дешевою альтернативою копання в купі CAMRip-ів на підозрілих торрентах. Середня вартість оренди фільму – 20+/- грн, якщо ви хочете подивитися його в HD – сума збільшиться.

Серед мінусів сервісу можна назвати орієнтацію на закордонний кінематограф. «Іронію Долі» або останній сезон «Сватів» на ньому знайти проблематично.

Netflix

cont-netflix

Іменитий американський відеосервіс прийшов в Україну в січні 2016. Вибір у ньому представлений тільки бібліотекою зарубіжних фільмів, а популярні серіали обмежені власним виробництвом і партнерським контентом. З одного боку, «Гру Престолів» тут не знайти, з іншого – здрастуйте, «Stranger Things» і «Картковий Будиночок».

Є три варіанти підписки – базова, стандартна і преміум, які коштують 8, 10 і 12 євро відповідно. Для того, щоб переконалися в необхідності Netflix особисто для вас, сервіс надає місяць безлімітного доступу через тріальну підписку, яку можна скасувати в будь-який момент.

Актуальні ціни в 2021 році

Частково присутня та сама проблема, що й у Google Movies – не скрізь у фільмів і серіалів є українське/російське озвучення або субтитри.

Sweet.tv

Український стримінговий сервіс, запущений у 2017 році. Пропонує фільми, серіали та доступ до ТБ за передплатою. Примітно, що серіали на платформі – переважно від студій Amediateka, ShowCase і CBS. Ціна на підписку стартує від 99 грн на місяць. При цьому, користувачам пропонують пробний безкоштовний тиждень, тоді як другий тиждень – 1 грн.

Актуальні ціни в 2021 році

Замість висновків

Зріз доступних українському користувачеві легальних відеосервісів показує, що універсальної заміни FS.TO для локального ринку не існує. Кожен портал лише частково охоплює спорожнілу нішу, а запитувана за послуги ціна не відповідає тому рівню контенту, до якого звик розпещений дармовим HD і перекладами «Кубика в кубі» національний споживач.

Виходів із ситуації традиційно три. Або станеться диво і заблоковані сервіси здійснять раптовий камбек, відкопавши міфічні сервери на острові Тонга, або офіційні контент-провайдери підтягнуться до піратського рівня, або якийсь менш популярний нелегальний відеосервіс відтягне на себе аудиторію, яка зголодніла за свіжими серіалами.

До речі, а де дивитеся фільми ви?

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук