Студент зняв короткометражку про те, як тижнями стежив за тим, хто вкрав його смартфон

Читати на RU

Що злодії роблять зі смартфонами після крадіжки і що вони за люди? Цими питаннями задався студент-кінематографіст Ентоні ван дер Меєр з Амстердама, коли в нього викрали iPhone. Він звернувся в поліцію, але це не дало результатів. Тоді Ентоні вирішив провести експеримент, встановивши на новий Android-смартфон застосунок, що дає змогу керувати ним віддалено, і дозволив його вкрасти. Потім він кілька тижнів спостерігав за життям злодія, знявши на його основі короткометражний фільм, пише The Next Web.

Згідно зі статистикою, поліція Нідерландів реєструє близько 300 випадків крадіжки смартфонів щотижня. Більшість з них, після того, як викрали iPhone, ніколи не знаходять, оскільки SIM-карту виймають, самі телефони «скидають» або зовсім продають на запчастини в Східну Європу, пояснює правоохоронець у фільмі.

Щоб уникнути втрати контролю над смартфоном під час його очищення, ван дер Меєр скористався додатком Cerberus. Він встановлюється в системний розділ, що зберігає його роботу навіть при скиданні до заводських налаштувань. Студент також попросив розробників змінити назву процесу, щоб додаток було не так просто виявити. Після встановлення Cerberus давав змогу віддалено отримувати дані про місцезнаходження, контролювати камеру і мікрофон, стежити за всім, що робить злодій з телефоном.

Після приготувань, Ентоні витратив п’ять днів, залишаючи телефон без особливого нагляду в людних місцях Роттердама і Амстердама, щоб хтось його вкрав. Пощастило йому, коли він уже в розпачі їхав додому: «Ніколи так не радів тому, що в мене щось вкрали».

похитили iPhone-1

Потім ван дер Меєр кілька тижнів стежив за життям злодія, документуючи кожен його крок: роблячи фото, записуючи розмови, відео, відстежуючи дзвінки та повідомлення. Згодом студенту почало здаватися, що він уже непогано знає грабіжника і навіть співчуває йому. Підсумком його спостережень став короткометражний фільм «Знайди мій телефон» (Find my Phone), який досліджує особистість злодія через призму технологій.

Нагадаємо, нещодавно ізраїльські вчені виявили вразливість у звукових чипах RealTek, яка давала змогу використовувати вихідний канал для навушників як вхідний канал. Це уможливлювало прослуховування майже будь-якого ПК під Mac або Windows з увімкненими в нього навушниками навіть без мікрофона.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук