«ПриватБанк”: «Залишки на рахунках заморожені». Що це означає?

Читати на RU

Сьогодні вранці корпоративні клієнти «ПриватБанку« виявили в «Приват24 для бізнесу» повідомлення про те, що залишки на рахунках заморожено. У ньому йдеться про те, що всі видаткові операції будуть здійснюватися тільки з використанням коштів, що надійшли на рахунок після ранку 19 грудня. У банку підкреслюють, що це тимчасовий захід, проте точних термінів зняття цих обмежень не повідомляють.

Зміни стосуються всіх корпоративних клієнтів «ПриватБанку», зокрема ФОПів та юридичних осіб. Так, якщо залишок на рахунку станом на ранок 19 грудня становив умовно 100 000 грн, то ці кошти на невизначений термін заморожено на рахунку як «незнижуваний залишок». Кошти, які надійшли на рахунок після цього, можуть бути використані для видаткових операцій за допомогою картки.

остатки на счетах заморожены-1
Залишки на рахунках заморожені – «ПриватБанку»

Що стосується зарахувань на рахунок, то ці операції будуть проводитися в штатному режимі.

Про те, коли обмеження буде знято і в якому режимі банк продовжить обслуговування корпоративних клієнтів, стане відомо вже після того, як на посаду вступить новий керівник «ПриватБанку» Олександр Шлапак.

Нагадаємо, про націоналізацію «ПриватБанку» повідомили в ніч із неділі на понеділок. Банк переходить у стовідсоткову власність держави – перехідний період розпочався 19 грудня. У повідомленні підкреслили, що банк продовжить працювати у звичному режимі. Єдине обмеження торкнулося юросіб, які не можуть виводити кошти зі своїх рахунків. Однак за словами представників НБУ і Мінфіну, обмеження було введено «з технічних причин» на добу, до 09:00 20 грудня.

«Рішенням передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ «ПриватБанк» і забезпечить безперебійну роботу цієї установи та збереження коштів її клієнтів», – йдеться в повідомленні уряду. Перехідний період розпочнеться 19 грудня. У повідомленні підкреслюється, що банк продовжить працювати у звичному режимі.

UPD: Як повідомив AIN.UA прес-секретар «ПриватБанку» Олег Серьга, завтра обслуговування корпоративних клієнтів планують повернути на звичайний режим. «Це тимчасовий перехідний порядок, що діє на 20.12. протягом сьогоднішнього дня. Порядок пов’язаний із технічними процедурами передачі банку (державі)», – запевнив він. Про які саме процедури йдеться, Серьга не уточнив.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук