EX.UA перезапустився як файлообмінник FEX.NET

Читати на RU

Після раптової заяви про припинення роботи в листопаді 2016 року команда EX.UA одразу повідомила, що функцію обміну файлами та пошту перезапустять. У другий день нового року це офіційно сталося. «Повідомляємо, що сервіс «ЕХ-файли» перезапущено на домені Fex.net (File EXchange Network). Він реалізований на принципово новій технологічній платформі, що забезпечить додаткову зручність використання», – йдеться на головній EX.UA.

Файлообмінник FEX.NET

Новий файлообмінник FEX.NET має гранично простий інтерфейс: посилання для завантаження файлів, їхнього одержання за кодом-ідентифікатором (підхід аналогічний з «EX-файлами”) і доступ до пошти.

Адміністрація ресурсу заявляє, що користувачі можуть анонімно завантажувати файли будь-якого розміру і формату. Ресурс підтримує їхнє автоматичне конвертування для перегляду або програвання. Файли зберігатимуться на сервері компанії 7 днів з моменту створення ключа. Користувачі будуть сповіщатися про закінчення терміну.

Також було перезапущено пошту. Користувачі можуть зареєструвати нову скриньку на домені @fex.net. При цьому всі власники поштових скриньок EX.UA отримають додаткове розширення на домені FEX.NET з тим же логіном і паролем доступу.

файлообменник FEX.NET

У компанії стверджують, що це базовий набір функцій і протягом двох місяців у користувачів з’явиться можливість створення постійного сховища і хмари потокового мовлення. Для перших 100 000 українських користувачів очікувана ціна зберігання інформації складе $1 за 1 ТБ на місяць.

Update: Адміністрація FEX.NET прокоментувала запуск ресурсу для редакції:

«У більшості новин про запуск FEX.NET йшлося про те, що це перезапускається EX.UA, але це не зовсім вірно. FEX.NET – це перезапуск конкретної функції «EX-файли». На відміну від EX.UA, це – не відкритий файлообмінник. Проєкт радше націлений конкурувати з хмарними сховищами, на кшталт Google Drive або Microsoft OneDrive.

Серед технічних можливостей можемо відзначити опцію стріму зі свого акаунта на будь-який пристрій. Згодом буде реалізовано синхронізацію персонального сховища з усіма пристроями. Будуть запущені й інші функції… Зараз не хотілося б розкривати деталі про суть цих ідей, але, наприклад, одна з них дасть змогу користувачеві FEX стрімити і зберігати відео зі своїх систем відеоспостереження».

Нагадаємо, що старий домен компанії виставлено на продаж. Адміністрація хоче виручити за нього $1 млн, які віддасть на благодійність.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук