Киянин створив бота для тих, хто не хоче стояти в черзі на оформлення закордонного паспорта

Читати на RU

«Безвіз» для України ось-ось перестане бути сном і стане дійсністю. Однак, лише для щасливих володарів біометричних паспортів. Тому багато українців сьогодні подумують про те, щоб оформити собі новенький паспорт із чипом. Єдине, що стримує – малоприємна перспектива вистояти чергу, як це часто буває в держустановах. Веб-розробник із Києва Антон Бібля сам зіткнувся з такою проблемою і захотів її вирішити. Він створив iGov бот, який знайде вільне місце в черзі на найближчий час.

Бот перевіряє наявність вільних місць в онлайн-черзі до відділень міграційної служби кожні три хвилини. Наразі він працює у восьми містах: Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Миргород, Тернопіль, Хмельницький. Бот може моніторити для вас місця в усіх представництвах ДМСУ в обраному місті або перевіряти конкретне, якщо ви хочете оформляти закордонний паспорт недалеко від дому.

iGOV бот-1

«Після запуску мого минулого чат-бота @railwaybot, мені хотілося запустити щось для держпослуг або SmartCity. Це має бути просто, швидко і зрозуміло. Нещодавно я зіткнувся з проблемою черги в ДМСУ при оформленні паспорта. Така ж проблема виникла у друзів. Того ж дня я потрапив в обговорення на Facebook, де хтось написав, що хоче бота для моніторингу місць у черзі», – розповів Антон. На створення самого бота розробник витратив чотири години.

За його словами, є офіційний алгоритм, за яким з’являються нові місця в черзі на оформлення закордонного паспорта (о 7-й ранку та 00:00 годині), але інколи містечко може звільнитися в будь-який інший час. Тому бот розв’язує проблему насамперед нетерплячих користувачів.

Щойно бот знайде містечко, він повідомить про це користувачеві та запропонує записатися. Якщо Час вам не підходить, моніторинг можна продовжити.

iGOV бот-2

Бот використовує всі дані сервісу онлайн-доступу до держпослуг iGov і, за словами Антона, керівник платформи Дмитро Дубілет схвалив однойменного бота. У майбутньому Антон планує розширити список можливостей бота, зокрема додати опцію запису в чергу безпосередньо через нього. А поки що за кліком на кнопку запису бот переводить користувача у відповідний розділ на майданчику iGov, де він зможе оформити запис після авторизації в системі.

Раніше ми писали про першого бота Антона для пошуку квитків на поїзди. Користувачеві достатньо лише ввести напрямок, дату і час.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук