Новий рекорд серед українських стартапів: Grammarly залучив $110 млн інвестицій

Читати на RU

Український стартап Grammarly залучив $110 млн інвестицій. Провідним інвестором у рамках раунду став фонд General Catalyst, у раунді також узяли участь IVP і Spark Capital. Про це AIN.UA повідомили представники стартапу. Залучені кошти планують спрямувати на прискорення зростання компанії.Інвестиція в Grammarly – новий рекорд серед українських стартапів.

Примітно, що це перша інвестиція в стартап – до цього Grammarly не залучали сторонніх коштів. «Ми обрали групу інвесторів, які мають успішний досвід роботи у сфері створення провідних високотехнологічних компаній, а також інтернет-компаній, орієнтованих на кінцевих споживачів. Досвід і ресурси інвесторів сприятимуть прискоренню зростання компанії в найближчому майбутньому», – кажуть у Grammarly.


У 2019 році Grammarly залучила ще $90 млн доларів у другому раунді. Компанію профінансували General Catalyst, IVP і неназвані інвестори. Загальна оцінка перевищує $1 млрд. 2021 року сьогодні в Grammarly понад 400 членів команди в офісах у Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку та Ванкувері.


Grammarly став першим українським стартапом, заснованим у Києві, який залучив понад сотню мільйонів доларів у рамках публічного раунду. Нагадаємо, Grammarly – інтелектуальний онлайн-сервіс перевірки граматики, заснований на технологіях штучного інтелекту. Додаток підвищує якість письмового спілкування, враховуючи індивідуальний стиль користувача та його комунікативні цілі, пропонуючи виправлення, які роблять текст граматично, стилістично та структурно правильним.

инвестиция в Grammarly-1

Продукт орієнтований на найширшу групу користувачів. Він допомагає їм як в особистому, так і професійному житті: у листуванні, спілкуванні в соцмережах, складанні резюме, заповненні анкет на сайтах знайомств. Продукт корисний фахівцям з маркетингу та продажу, на виробництві, для підтримки клієнтів, в освіті.

Grammarly інтегрується з основними платформами, зокрема у вигляді розширення для браузерів і десктопних програм. Загалом доступно три браузерні розширення (Firefox, Chrome, Safari), два десктопні додатки (Mac, Windows), застосунок для Office і веб-редактор, який є досить кастомним для трьох браузерів. Розширення Grammarly у Chrome Web Store одне з найпопулярніших і налічує понад 10 млн активних користувачів.

Стартап заснували кияни Олексій Шевченко, Максим Литвин і Дмитро Лідер у 2009 році. Перша версія продукту була створена в Києві. На сьогодні команда Grammarly становить понад 100 осіб, а кількість щоденних активних користувачів – 6,9 мільйона. За даними представників компанії, тільки у квітні поточного року Grammarly запропонував більш ніж 14 млрд удосконалень до текстів. Штаб-квартира Grammarly розташована в Сан-Франциско, не так давно компанія відкрила свій третій офіс у Нью-Йорку.

До 2015 року сервіс був доступний за передплатою, а в 2015-му перейшов на модель freemium, після чого, за словами засновників компанії, кількість користувачів Grammarly стала зростати експоненціально. «Коли ми були платним продуктом, у нас не було такої великої кількості користувачів, а зараз мільйони людей у всіх цих продуктах знаходять баги. Це добре стимулює, і стало зрозуміло, що нам ще більше потрібно вкладати в інтерфейси і масштабування платформи», – розповідав один зі співзасновників сервісу Grammarly Олексій Шевченко в інтерв’ю AIN.UA.

Раніше ми також розповідали детальну історію створення Grammarly, а також про те, як Grammarly отримав у клієнти Cisco, Boeing і провідні виші США.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук