Як живеться 18-річному біткоїн-мільйонерові: Голлівуд, «Ламборгіні» і ніякої школи

Читати на RU

Сьогодні Еріку Фінману 18 років, і він – наймолодший біткоїн-мільйонер у світі. У його розпорядженні 403 BTC, які повільно але вірно підбираються до сумарної вартості в $3 млн за поточним курсом. Перший мільйон Ерік заробив уже в 15 років, після чого кинув коледж і поринув у підприємництво. Сьогодні він мешкає в Голлівуді, подорожує і насолоджується життям. Редакція AIN.UA зібрала все, що відомо про життя Еріка Фінмана, в одну захоплюючу історію. Розповідаємо, як живе біткоїн-мільйонер.

Коли Еріку було 12 років, бабуся подарувала йому $1000. Вона припускала, що онук відкладе їх на коледж, але Ерік розпорядився грошима інакше і вклав усе в біткоїни, які на той момент коштували $10-12 за штуку. До кінця 2013 року статки Еріка оцінювалися вже в $100 000, після чого він кинув школу, щоб займатися власною справою.

Биткоин-миллионер-1
Біткоїн-мільйонер Еріку Фінман

За словами Еріка, навчання в середній школі було дуже низької якості. «У мене були такі вчителі, які постійно все критикували. Один порадив мені кинути школу і йти працювати в McDonald’s, тому що це максимум чого я можу досягти в житті. Думаю, першу частину я виконав», – розповів Ерік.

Фінман продав свої біткоїни (на той момент вони коштували $1200 за коїн) і на виручені гроші заснував Botangle – освітній онлайн-майданчик, що допомагав таким самим, як і він, розчарованим учням знайти собі по-справжньому хороших вчителів і займатися у відеочаті. Решту грошей він витратив на переїзд із рідного містечка в Айдахо і подорожі.

У січні 2015 року, після низки невдалих переговорів, Фінман знайшов покупця для свого бізнесу, який запропонував йому на вибір $100 000 або 300 біткоїнів, які на той момент просіли в ціні (близько $200 за коїн). Ерік обрав друге, бо вірив, що криптовалюти – це The Next Big Thing. «Батьки запитували, чому ти не взяв гроші? Але я сприймав це скоріше як інвестицію», – пояснив він.

Биткоин-миллионер-2
Ерік перевіряє курс біткоїна кожні 30 хвилин

На $100 000 Ерік міг би купити більше біткоїнів, але він обрав простіший шлях, бо на той момент був ще неповнолітнім, і офіційна угода могла супроводжуватися певними труднощами.

На сьогодні у Фінмана 403 біткоїни – за поточним курсом у $7000 за коїн його статки трохи не дотягують до $3 млн. І хоча чимало шановних експертів, зокрема й Воррен Баффет, вважають, що криптовалюта – це міхур, який от-от із гуркотом лусне, Ерік упевнений: найкращі часи біткоїна попереду. «Особисто я думаю, що біткоїн у перспективі коштуватиме від кількох сотень тисяч до мільйона доларів за коїн», – каже він.

Як живе біткоїн-мільйонер

Фінман купив квартиру в Західному Голлівуді. За його словами, в основному його сусідами є молоді YouTube-зірки і представники IT-еліти. Одразу після переїзду він трохи «злетів з котушок» через багатство, що нахлинуло, і насамперед узяв в оренду Lamborghini, однак згодом перейшов на Uber і зажив більш-менш скромним життям як для 18-річного мільйонера.

Ніяких діамантових зубів, дорогих дизайнерських речей. Шафа молодого мільйонера практично порожня, а гардероб непретензійний – джинси, шорти, футболки непомітного дизайну.

«Гроші дали мені свободу», – каже Фінман. Коли він усе-таки вирішив купити машину, то вибрав незвичайний номерний знак – 2.1GPA – його середній бал на момент відходу зі школи (досить низький).

Биткоин-миллионер-3
Біткоїн-мільйонер Еріку Фінман

Зі школою в Еріка завжди були складні стосунки. У 15 років він попросив батьків не відправляти його в коледж, і ті погодилися за умови, що він заробить свій перший мільйон до 18 років. Коли влітку 2017 року курс біткоїна підскочив, і 403 біткоїни Фінмана стали коштувати понад мільйон доларів, умову можна було вважати офіційно виконаною.

І хоча всі члени сім’ї Фінмана мають вищу освіту, сам він не збирається йти в коледж. «Я вчився в процесі ведення бізнесу. Замість того, щоб писати диктанти на уроках англійської, я писав листи важливим людям», – каже він.

«У тому вигляді, в якому сьогодні існує освітня система, я б не став її нікому рекомендувати. Вона просто не працює. Я б рекомендував інтернет, який повністю безкоштовний. Можна навчиться в сто разів більшого на YouTube або Wikipedia».

Харчується Фінман переважно в ресторанах, як-от Polo Lounge у готелі «Беверлі Гіллз» або In-N-Out Burger – залежно від настрою. Так само він постійно подорожує: їздить по конференціях, що відбуваються по всій Америці, а також відпочивати на далекі континенти. Наприклад, на літо Фінман обрав Австралію. Але його улюблене місце відпочинку – Дубаї, технотопія, побудована на нафтові гроші.

Биткоин-миллионер-4
Біткоїн-мільйонер Еріку Фінман

Сьогодні Фінман управляє біткоїн-інвестиціями, як власними, так і своєї сім’ї. Крім біткоїнів, у нього також є невеликі стоки в інших криптовалютах, зокрема Litecoin і Ethereum. Утім у потенціал останньої він не дуже-то вірить і вважає, що курс ефіру зростає переважно через спекуляції на ринку криптовалют.

Після того, як історія успіху Еріка стала надбанням громадськості, а він сам – медійною персоною, його ставлення до безпеки своїх активів стало майже «параноїдальним». Фінман не тримає «всі яйця в одному кошику» і зберігає свої біткоїни в різних суперзахищених гаманцях.

Біткоїн-мільйонер Еріку Фінман

А ще у нього є прихований жорсткий диск десь у Мексиці. «Знаєте, як у серіалі «Пуститися берега» у Волтера був схрон, закопаний у пустелі на чорний день? У мене так само. Тільки це не купа грошей, а маленький жорсткий диск», – каже Фінман.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук