Які смартфони підтримують 4G? Як перевірити свій?

Читати на RU

В Україні скоро запрацює новий тип зв’язку – 4G (LTE). Днями вже провели перший тендер на частоти, потрібні для таких мереж. Оператори обіцяють, що перші значки LTE на екранах смартфонів у користувачів з’являться вже зовсім скоро. Водночас тільки близько 15% смартфонів у мережах готові працювати з 4G. Редакція AIN.UA розповідає, як перевірити, які смартфони підтримують 4G і як з новим типом зв’язку йдуть справи у вашого телефону?

Підібрати телефон з підтримкою 4G можна у партнера цього матеріалу MOYO.UA.

Які смартфони підтримують 4G?

1. Що сталося?

Триває активна підготовка до впровадження 4G. Трійка операторів розкупила частоти в діапазоні 2600 МГц, на черзі – тендер на 1800 МГц. За заявами мобільних компаній, у великих містах 4G запрацює вже найближчими місяцями. Утім, підготуватися до 4G потрібно не тільки операторам, а й абонентам, оскільки не всі смартфони підтримують новий стандарт зв’язку.

2. Що про це потрібно знати?

1. Що сталося?

#1. Что случилось?

Триває активна підготовка до впровадження 4G. Трійка операторів розкупила частоти в діапазоні 2600 МГц, на черзі – тендер на 1800 МГц. За заявами мобільних компаній, у великих містах 4G запрацює вже найближчими місяцями. Утім, підготуватися до 4G потрібно не тільки операторам, а й абонентам, оскільки не всі смартфони підтримують новий стандарт зв’язку.

#2. Що про це потрібно знати?

Насамперед потрібно запам’ятати, що частоти діапазонів 1800 МГц і 2600 МГц, на яких працюватиме технологія в Україні, в міжнародній класифікації відповідають найменуванням Band 3 і Band 7 відповідно (іноді їх позначають як b3 і b7).

Це важливо, оскільки в документації, у багатьох інтернет-магазинах і офіційних сайтах використовується саме така термінологія. В ідеалі смартфон повинен підтримувати частоти обох діапазонів. Тоді по Україні 4G працюватиме скрізь, де є покриття.

какие смартфоны поддерживают 4G-1

#3. І як зрозуміти, чи підтримує мій смартфон 4G?

Найлегший спосіб дізнатися про підтримку LTE – подивитися в налаштуваннях смартфона. Якщо у вкладці «Режим мережі» (або аналогічній їй) є у варіантах вибору 4G, то ваш смартфон підтримує технологію. Але це не надійний спосіб – не у всіх телефонів у цьому розділі відображається 4G, хоч вони і підтримують цей тип зв’язку.

Наступне, що варто зробити – перевірити інформацію в інтернет-магазинах і на офіційному сайті. Краще зазирнути саме на офіційний сайт, оскільки часто там є інформація про ті самі діапазони. Ви дізнаєтеся, чи підтримує ваш смартфон LTE, і, якщо так, то які саме «бенди».

#4. Які смартфони підтримують 4G? Ніде не можу знайти інформацію. Де ще можна подивитися?

У крайньому разі зайдіть на сайт GSMArena. Знайдіть свій смартфон за допомогою пошуку зверху і подивіться на розділ NETWORK. Якщо навпроти графи LTE вказані потрібні «бенди», то =телефон підтримує стандарт зв’язку. Важливо: зверніть увагу на модель вашого смартфона (залежно від цього підтримувані частоти можуть відрізнятися), а також регіон – вам потрібна Європа або регіон EMEA.

#5. Із цим розібралися. А що з «сімками”? Їх теж треба буде міняти?

Так, тим, у кого залишилися звичайні SIM. Для підтримки 4G потрібні нові карти USIM, на яких працює 4G. Абоненти Київстар можуть дізнатися про сумісність «сімок» з 4G за номером, вказаним тут. Якщо «сімка» не підходить, то оператор пропонує її безкоштовно поміняти в будь-якому відділенні.

У Vodafone повідомили, що незабаром також представлять «зручний спосіб перевірки» сумісності карти з 4G. Поміняти «сімку» доведеться тим клієнтам оператора, які не купували або не міняли карту з початку 2017 року. Це можна зробити безкоштовно в найближчому центрі обслуговування.

#6. Мій смартфон не підтримує 4G. Що робити?

Вихід один – купувати новий. Благо зараз є дуже багато бюджетних смартфонів, які підтримують цей тип зв’язку. Наприклад, недорогий смартфон з LTE можна вибрати на сайті MOYO, наших партнерів у підготовці цих карток. Доступні варіанти можна подивитися тут.

#7. А смартфони з 4G, напевно, дорогі, так?

Насправді ні. У MOYO є смартфони з підтримкою 4G навіть у ціновій категорії 2-3 тисячі гривень. Наприклад, моделі Lenovo C2 або ZTE Blade A510/A601. Тому смартфони з підтримкою 4G можна знайти на будь-який бюджет.

Вибрати смартфон з 4G

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук