Топ-100 найбільших сайтів, досі не захищених HTTPS: в Україні та світі

Читати на RU

С сегодняшнего дня Google запускает Chrome 68, который помечает все сайты, обслуживаемые по схеме HTTP, как «не безопасные». Переход на HTTPS стал очевидным для большинства уважающих себя интернет-компаний. Тем не менее, на сегодня в интернете остаются сайты, которые игнорируют серверную безопасность. Эксперт по кибербезопасности Трой Хант опубликовал 100 крупнейших в мире сайтов по посещаемости, но тем не менее до сих пор не редиректят пользователей на HTTPS.

Як повідомляє кіберкомпанія Cloudflare, понад 500 000 сайтів із мільйона найбільших у світі досі не встановили редирект на HTTPS.

The majority of the Internet’s top 1M most popular sites will show up as «Not Secure» in @GoogleChrome starting July 24th. Make sure your site redirects to #HTTPS, so you don’t have the same problem. @Cloudflare makes it easy! #SecureOnChrome https://t.co/G2a0gi2aM8 pic.twitter.com/r2HWkfRofW

— Cloudflare (@Cloudflare) 23 липня 2018 р.

Щоб надати цій проблемі розголосу, разом зі Скоттом Хельме, Трой запустив сервіс WhyNoHTTPS.com, на якому можна подивитися всі виявлені експертами незахищені протоколом HTTPS сайти. На подив, серед них такі гіганти, як китайський пошуковик Baidu, американська Wikia.com та інші.

Топ-10 сайтів, незахищенних HTTPS:

Дані вручну збирав фахівець із кібербезпеки Скоттом Хельме. Трой зазначає, що список може бути неповним. Ба більше, деякі сайти здійснюють редирект на безпечне з’єднання, але не завжди, а залежно від обставин. Наприклад, «голий» домен цього не робить, а версія www – робить.

Повний список зі 100 сайтів можна подивитися тут. А ще їх можна відфільтрувати за країнами. Наприклад, так виглядає список топових незахищених сайтів для України:

Раніше Трой Хант опублікував 306 млн паролів, які не варто використовувати в інтернеті.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук