Google закриває сервіс скорочення посилань goo.gl. Ось 5 альтернатив

Читати на RU

Компанія Google минулого року оголосила, що закриє свій сервіс скорочення URL. З 30 березня 2019 року компанія закрила доступ до консолі goo.gl. Там можна було керувати наявними посиланнями і дивитися аналітику за ними, завантажувати дані у форматі CSV. Усі вже створені короткі посилання продовжуватимуть працювати. Сервіс запустили 2009 року, а закривають його у зв’язку з тим, що з цього часу з’явилося безліч аналогічних сервісів. Редакція AIN.UA зібрала п’ять популярних безкоштовних альтернатив сервісу Google. 

Bitly

Анонімно тут можна отримати скорочений лінк в один клік.

Якщо зареєструватися, то можна безплатно налаштовувати короткі лінки й отримувати дані за переглядами. До налаштувань входить назва для лінка, також можна самому вибрати, який вигляд матиме частина лінка після bit.ly/.

У платній корпоративній версії можна створювати короткий домен, отримувати більш детальну аналітику тощо.

Ow.ly

Це сервіс Hootsuite, яка робить інструменти для управління своїми акаутнами в соціальних мережах. Раніше він був окремим, тепер, щоб використовувати його, потрібно зареєструвати Hootsuite-аккаунт поштою або за одним з акаунтів у соцмережах. Ow.ly тепер вбудований у саму платформу, але залишається безкоштовним.

TinyURL

Цей сервіс також працює в кілька кліків: користувач вставляє у відповідне поле URL, який потрібно скоротити, і отримує посилання виду https://tinyurl.com/… Як і в інших подібних сервісах, частина після доменного імені сервісу налаштовується: можна вибрати свій варіант, щоб не використовувати коротке посилання з незрозумілим набором символів.

Також можна додати сервіс на панель швидкого доступу в браузері (під адресним рядком). Під час кліка на цю кнопку скорочений URL створюватиметься для тієї сторінки, на якій наразі перебуває користувач.

Tiny.cc

Тут, як і в інших подібних сервісах, мінімум функцій доступні відразу, але можна зареєструватися. У цьому випадку реєстрація дасть можливість пізніше редагувати короткі посилання. Також, посилання, створені анонімно, з часом перестають працювати.

Як і в інших сервісах, можна вибирати, який вигляд матиме частина URL після домену сервісу.

URL Shortener by Zapier

Це додаток для автоматичного створення коротких URL. Тут можна налаштовувати дії-тригери в тих додатках, які користувач інтегрував із сервісом. Що це означає? Сервіс реагує на вчинення певних дій у пов’язаних додатках і автоматично генерує та зберігає короткі URL. Ці комбінації називаються Zap! Наприклад, щоразу, коли користувач створює новий твіт або завантажує нове фото, можна створити послідовність, за якої сервіс генерує короткі посилання на них і зберігає їх у Google Sheet.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук