Американець скупив 17 700 пляшок антисептика, але не зміг продати: його забанили Amazon і eBay

Читати на RU

На хвилі новин про поширення коронавірусу американець Метт Колвін із братом скупили 17 700 пляшок дезінфікуючого засобу для рук, щоб потім продати антисептик на Amazon і eBay за завищеними цінами. Але торгові майданчики забанили їхні магазини. У результаті вони пожертвували антисептик на благодійні потреби. Історію братів розповідає The New York Times, AIN.UA публікує її переклад.


1 березня 2020 року у США зареєстрували першу смерть від нової коронавірусної інфекції. Цього ж дня брати Ноа та Метт Колвіни почали об’їжджати на вантажній машині мережі на кшталт Dollar Tree, Walmart, Staples, Home Depot – спершу в себе в місті, Чаттанузі, потім Ноа виїхав за межі штату.

Ноа тисячами скуповував пляшки з антисептиком для рук, вологі дезінфікуючі серветки, медичні маски. Здебільшого, вони закуповувалися в дрібних магазинах, оскільки у великих мережах такий товар уже було не знайти. Він намагався знайти дешеві пропозиції, закуповуючи товар по кілька доларів.

Його брат тим часом готував приміщення під товар і виставив на продаж першу партію в 300 штук антисептик на Amazon. Її одразу ж розкупили, платячи від $8 до $70 за пляшку – у рази дорожче, ніж закупівельні ціни.

Але незабаром Amazon попередила його та інших торговців, які піднімали ціни на такі товари, про те, що ті можуть позбутися акаунтів, товарні пропозиції Метта прибрали з лістингів. eBay незабаром пішла за прикладом Amazon, взагалі заборонивши продаж таких товарів у США.

антисептик на Amazon

Метт і Ноа Колвіни залишилися з 17 700 пляшок антисептика на руках і без ідей, як їх продавати. Прокурор штату зацікавився їхнім випадком, зажадав припинити продажі, під загрозою судового переслідування.

«Було багато стресу. Від ситуації, де я бачив, як потенційно добре забезпечити сім’ю, до «Що, чорт забирай, я з усім цим робитиму?”», – каже Метт.

Загалом на закупівлі брати витратили близько $10 000-$15 000, як повідомляє Daily Mai

За даними видання, брати пожертвували свої запаси медичних товарів на благодійність. Але якщо прокуратура знайде в їхніх діях ознаки роздмухування цін, проти братів все одно висунуть звинувачення.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук