Стартап виклав безкоштовний 3D-дизайн захисної маски. Йому обвалили сайт

Читати на RU

Чилійський стартап Copper3D, який працює над масками, що захищають від токсинів та інфекцій, виклав у відкритий доступ 3D-дизайн захисної маски NanoHack. Редактор AIN.UA коротко розповідає про маску, а також знайшов ще сайт, де можна завантажити її 3D-дизайн.

Маска від Copper3D

Одна маска NanoHack друкується близько 2 годин, її дизайн виклали, щоб інші стартапи, освітні установи, мейкери могли швидко створювати захисні засоби під час епідемії.

З огляду на брак масок у всьому світі, компанія Copper3D розглядала можливість використання матеріалів, перевірених на вірусах, як-от ВІЛ, для створення протимікробного пристрою, який також дає змогу уникнути утворення тонни відходів у вигляді одноразових захисних масок.

Copper3D виробляє Plactive, нанокомпозит, що складається з полімолочної кислоти та добавок наномеді. Цей матеріал демонструє характеристики термоформування і полегшує постобробку та остаточне налаштування застосунку для 3D-друку. Plactive також проявляє антимікробні властивості, які допомагають запобігти поширенню мікробів на поверхнях. Plactive здебільшого використовується в охороні здоров’я, особливо в 3D-друку післяопераційних протезів, перев’язування ран і хірургічного обладнання.

3D-дизайн защитной маски-2

Цю компанію команда назвала Hack the Pandemic: за перші дві доби в ній взяли участь представники 48 країн, а 3D-дизайн захисної маски завантажили 3 млн разів. Люди з усього світу шлють компанії фото надрукованих масок:

3D-дизайн защитной маски-1

Де завантажити 3D-дизайн захисної маски

Завантажити 3D-дизайн захисної маски можна на сайті стартапу Copper3D. Щоправда, він періодично недоступний через велику кількість відвідувачів: 20 березня співзасновник компанії Даніел Мартінез повідомив, що сервер не витримав понад 500 000 одночасних відвідувачів.

Однак, 3D-дизайн також доступний на сайті Thingiverse.

3D-друк допомагає

Як повідомляє Cnet, багато компаній, що займаються 3D-друком, взялися допомогти світовій спільноті в боротьбі з поширенням коронавірусу. Компанія Materialise виклала в онлайн дизайн безпечних з точки зору інфікування дверних ручок.

Американська SmileDirectClub оголосила, що задіє свої 3D-друкарські потужності, щоб допомогти друкувати потрібні під час епідемії медичні витратні матеріали.

Чеська Prusa Research виклала прототип для захисного щитка для обличчя, який можна надрукувати в 3D. Як повідомили в компанії, його зараз перевіряють у чеському Міністерстві здоров’я. Подібні ініціативи запускаються по всьому світу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук