Кабмін показав попередній план виходу з карантину: ходити на роботу дозволять у травні, у парки – у червні

Читати на RU

Із початку травня Кабмін планує розпочати повільний процес виходу країни з карантину. Про це у своєму Facebook написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Українцям дозволять ходити на роботу, але зі зміщеним робочим графіком. Однак зони відпочинку та парки для громадян відкриють не раніше червня. AIN.UA розповідає, який вигляд має стратегія виходу з карантину та чого ще очікувати.

«У травні Україна має йти на роботу. В яких умовах, в яких нових соціальних стандартах, в яких часових рамках – це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками», – написав прем’єр.

Він також опублікував інфографіку, на якій видно поступове зняття карантинних обмежень: на початку травня частково відновлять рух громадського транспорту – остаточно транспортну систему перезапустять лише на початку червня. Тоді ж літнім людям послаблять режим самоізоляції.

Стратегія виходу з карантину

План виходу з карантину передбачає три стадії. Перша, яка почне діяти до початку травня 2020 року, називається «Режим надзвичайної ситуації». У цей період передбачається підтримка соціально вразливих верств населення, допомога безробітним і тим, хто перебуває у вимушеній відпустці, мобілізація медичних ресурсів, підтримка медперсоналу та інших фахівців, задіяних у боротьбі з COVID-19.

До початку червня уряд планує створити 500 000 нових робочих місць і надавати кредитну підтримку малому та середньому бізнесу. Крім цього, наразі планується частково зняти обмеження на роботу громадського транспорту та запровадити зміщений графік робочого дня.

З початку червня до початку липня очікується введення «нових соціальних стандартів життя». Як ідеться в опублікованій прем’єром інформації, за цей час буде завершено освітній навчальний рік 2019-2020, буде відновлено роботу громадського транспорту за новими правилами, а також послаблено умови самоізоляції для літніх людей.

план выхода из карантина-1

«Ми створили Раду з питань економічного розвитку України, куди увійшли найкращі науковці та економісти зі світовими іменами. Зараз спільними зусиллями ми розробляємо стратегію виходу з карантину, яку презентуємо наступного тижня. А вже зараз готові поділитися напрацюваннями», – пише Шмигаль у своєму Facebook.

Це не остаточний варіант – стратегія все ще в розробці. За словами Шмигаля, над нею працюють «найкращі вчені та економісти зі світовими іменами». Представити точний план готуються на поточному тижні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук