Карантин продовжили до 31 липня. У деяких регіонах можуть знову закрити ресторани та садочки

Читати на RU

Кабінет міністрів України 17 червня ухвалив рішення продовжити адаптивний карантин. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Відповідну новину вже опубліковано на сайті уряду.

«Протягом останнього тижня кількість хворих на коронавірус в Україні постійно збільшується. Послаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину. Однак загрози вірусу не стали меншими», – написав він у Facebook.

Так, за сім останніх днів на коронавірус в Україні захворіли 4853 особи – це абсолютний антирекорд у країні. Тому уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

Карантин продовжили: що можна, а що не можна

Так все ще заборонено:

  • Перебування в громадських будинках, спорудах і транспорті без вдягнутих масок.
  • Перевезення пасажирів у громадському транспорті в кількості більшій, ніж передбачено сидячих місць.
Карантин продлили-1
tourism, pandemic and health care concept – couple with group of passengers or tourists wearing face protective medical mask for protection from virus disease in travel bus

У деяких регіонах країни, де поширення вірусу сильне, можуть посилити карантин. А саме, обмежити частково або повністю:

  • проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів;
  • роботу готелів, усіх видів громадського транспорту, дитячих садочків, культурних установ, фітнес-центрів і спортзалів,
  • роботу закладів громадського харчування: барів, ресторанів, кафе.

Такі заходи вживатимуть в областях і містах, де:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%,
  • середня кількість тестів на COVID-19 – менше ніж 24 на 100 000 населення протягом останніх 7 днів,
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 понад 11%,
  • динаміка зростання випадків інфікування більш ніж 8 на 100 000 населення.

Рішення про посилення або послаблення обмежувальних заходів ухвалюватимуть регіональні комісії на основі оцінки епідемічної ситуації.

Новий робочий графік і контроль за транспортом

Сьогодні уряд також ухвалює зміну графіків початку роботи в окремих сферах і галузях.

«Це робиться, щоб розтягнути в часі години пік, коли маси людей в один час рухаються на роботу і завантажують громадський транспорт. Таким шляхом рухалися деякі країни Європи, в Україні також часи початку роботи тепер будуть розтягнуті від 8 до 10 ранку та пізніх годин», – пояснив Шмигаль.

Він також звернувся до мерів українських міст із вимогою випустити на маршрути максимальну кількість громадського транспорту, а за потреби розробити нові маршрути. Це потрібно, щоб люди не стояли в черзі, а маршрутні таксі не ходили переповненими.

У вагонах поїздів тепер контролюватимуть дотримання маскового режиму та кількість людей. Також контроль здійснюватимуть патрулі в громадських місцях.

Раніше AIN.UA стало відомо, що кінотеатри в Україні можуть відновити свою роботу після карантинного простою з 2 липня 2020 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук