Apple попросила не заклеювати веб-камеру на MacBook. Це зайве і може призвести до поломки

Читати на RU

Марк Цукерберг працює за MacBook Pro із заклеєною скотчем веб-камерою, про що свідчить завірусилося фото від 2016 року. Те саме роблять і багато інших користувачів, побоюючись, що шкідливі додатки або хакери можуть стежити за ними через веб-камеру. Однак у компанії Apple вважають такі заходи безпеки зайвими. Компанія опублікувала мануал, у якому розтлумачила своїм клієнтам, чому веб-камера MacBook має бути відкрита. Редактор AIN.UA коротко розповідає про прохання компанії.

веб-камера MacBook-1

Чому веб-камера MacBook не повинна бути заклеєна

Усе не так строго. Заклеювати можна, але тільки так, щоб поверхня, яка прилягає до неї, була не товще 0,1 мм (товщина аркуша паперу для друку). Якщо наклейка буде хоча б трохи товщою, це може призвести до пошкодження екрана під час закриття ноутбука, оскільки зазор між дисплеєм і клавіатурою в ноутбуків Mac мінімальний.

Якщо ви не впевнені, якої товщини стікер або скотч, краще не заклеюйте ним веб-камеру на MacBook. Це справедливо для всіх MacBook, MacBook Air і MacBook Pro.

Крім того, закриття вбудованої веб-камери може призвести до некоректної роботи деяких функцій, зокрема автоматичного регулювання яскравості екрана і функції передачі кольору True Tone, які заміряють інтенсивність освітлення в приміщенні якраз за допомогою веб-камери.

А раптом за мною стежать?

В Apple нагадують, що FaceTime HD веб-камери її ноутбуків оснащені спеціальним світловим індикатором. Якщо він горить, значить, камера активна.

веб-камера MacBook-2

Якщо ж зелений вогник не ввімкнено, вам нема про що турбуватися, тому що вбудовані веб-камери Apple створені таким чином, що просто не ввімкнуться, якщо індикатор вимкнено.

Таким чином, користувач завжди знатиме, ввімкнена камера чи ні.

А якщо я не помічу, як увімкнувся індикатор?

Цього можна уникнути. Досить просто знати, яким додаткам ви даєте доступ до своєї веб-камери, обмежити їхні права або зовсім заборонити використовувати її. Це можна зробити в System Preferences вашого пристрою.

  • Виберіть меню «Яблуко”> «Системні параметри», клацніть «Захист і безпека», а потім – «Конфіденційність».
  • Виберіть «Камера».
  • Встановіть прапорець програми, щоб дозволити їй доступ до вашої камери або скасуйте цю позначку, щоб вимкнути цей дозвіл для програми.
  • Якщо заборонити програмі доступ, система запропонує надати його знову, коли ця програма наступного разу спробує скористатися веб-камерою.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук