Співробітники monobank переказали 30 000 грн клієнтам, які заради жарту просили по 2 грн. І отримали назад 50 000!

Читати на RU

Тисячі людей попросили в операторів monobank переказати їм по 2 гривні. Співробітники, за власною ініціативою, пішли назустріч клієнтам і поповнювали їхні картки на ті самі 2 грн. AIN.UA розповідає про «флешмоб 2 грн» серед клієнтів monobank.

Співзасновник проекту monobank Олег Гороховський розповів, що співробітники мобільного банку витратили на це 30 000 гривень. І, що несподівано, отримали назад від благородних клієнтів понад 50 000 грн.


«Флешмоб 2 грн»

Усе почалося з того, що клієнт написав одному зі співробітників: «Привіт! Дайте 2 гривні». Оператор погодився і перерахував гроші. Ролик про це розмістили в сервісі для створення коротких відео TikTok, і він став вірусним. Після цього тисячі людей звернулися до операторів monobank із таким самим проханням.

Флешмоб 2 грн-1
Facebook Олега Гороховського
Флешмоб 2 грн від monobank

Керівництво проєкту попросило службу підтримки переказувати по 2 гривні всім, хто звернувся, а співробітнику, який першим скинув гроші та спровокував лавину звернень, виплатили премію в 10 000 гривень.

Але, як пише Гороховський, клієнти просто хайпували і, звичайно ж, їм не потрібні були ці гроші. Деякі з них скористалися можливістю «Відповісти платежем» із деталей транзакції. І почали повертати гроші співробітникам підтримки.

Флешмоб 2 грн-2
Facebook Олега Гороховського
Флешмоб 2 грн від monobank

«Співробітники отримали понад 50 000 гривень відповідних платежів», – розповів Гороховський.

Про monobank

monobank – це дебютний проєкт компанії Fintech Band, яку запустили Дмитро Дубілет, Олег Гороховський і Михайло Рогальський після звільнення з «ПриватБанку». monobank зробили спеціально для Universal Bank. Докладніше про те, як створювався перший в Україні «банк без відділень» AIN.UA розповідав раніше.

  • У 2020 році у monobank 2,7 млн клієнтів і 2000 співробітників. Тільки за перше півріччя клієнтська база стала більшою на 614 000 користувачів – це в півтора раза більше, ніж у «ПриватБанку».
  • Fintech Band інвестував у проєкт близько $5 млн, Тігіпко (власник Universal Bank) – близько $4 млн і докапіталізував Universal Bank на 300 млн грн.
  • Після виходу Дмитра Дубілета з проєкту, його частку викупили партнери за 29,9 млн грн.
  • Пандемія обійшлася monobank у 123 млн грн. Цифра включає доходи, не отримані в першому півріччі 2020, через введення державою кредитних канікул.
  • До кінця 2022 року monobank планує збільшити кількість клієнтів до 5 млн. Якщо це вдасться, Сергій Тігіпко пообіцяв дати необхідний для цього капітал.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук