«Нова пошта» відключила послугу безпечних інтернет-покупок. Її облюбували шахраї

Читати на RU

Наприкінці серпня 2020 року «Нова Пошта« запустила для своїх клієнтів послугу «Сейф-сервіс», яка мала захистити відправника й одержувача від шахраїв під час інтернет-покупок з оплатою на картку. Однак сьогодні компанія повідомила, що послугу буде відключено. Причина – нею зловживають шахраї.

Що за послуга

«Сейф-сервіс» було запущено в тестовому режимі. Продавець міг замовити послугу через мобільний додаток або бізнес-кабінет. Це коштувало 10 грн.

"Сейф-сервис"-1

З послугою «Сейф-сервіс» гроші за товар не надходили відразу на рахунок продавця, а резервувалися. Тільки після того, як покупець оглядав і забирав посилку, гроші перераховувалися на картку продавця. Якщо покупка не підійшла – вона їхала назад до продавця, а гроші за товар поверталися покупцеві.

Як повідомляють у компанії, послуга користувалася попитом. Однак із 7 жовтня її вирішили призупинити.

«З 7 жовтня Нова пошта призупиняє надання послуги «Сейф-сервіс». Послуга була запущена в тестовому режимі в серпні для здійснення безпечних онлайн-угод. Продавець замовляв послугу через мобільний додаток або бізнес-кабінет. При цьому грошові кошти за товар не йшли відразу на рахунок продавця, а резервувалися. Лише після того, як покупець оглядав і забирав посилку, гроші перераховувалися на картку продавця. Така послуга зручна і корисна як для продавця, так і для покупця, тому користувалася попитом.

На жаль, ми бачимо, що послугою почали зловживати шахраї. Вони нібито від імені Нової пошти надсилають клієнтам смс-повідомлення з номером неіснуючої експрес-накладної та посиланням на підроблений сайт для оплати. Ми постійно блокуємо такі сайти та номери, але шахраї не зупиняються. Тому, щоб захистити своїх клієнтів компанія вирішила призупинити дію послуги.

При цьому зауважимо, що всі транзакції, які були створені клієнтами до моменту відключення послуги, будуть проведені в звичайному порядку», – йдеться в повідомленні «Нова Пошта».

Як шахраї хакнули «Сейф-сервіс»

У «Нова пошта« повідомили, що послугою почали зловживати шахраї.

«Вони нібито від імені «Нова пошта» надсилають клієнтам SMS-повідомлення з номером неіснуючої експрес-накладної та посиланням на підроблений сайт для оплати. Ми постійно блокуємо такі сайти та номери, але шахраї не зупиняються. Тому, щоб захистити своїх клієнтів, компанія вирішила призупинити дію послуги», – повідомила прес-секретар компанії Оксана Тарасенко.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук