Tesla інвестувала $1,5 млрд в біткоїни, що підняло вартість криптовалюти до нового максимуму

Читати на RU

Як повідомляє TechCrunch, в річному звіті, поданому в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC), Tesla оголосила про інвестиції в $1,5 млрд в біткоїни.

Ця новина, а також плани компанії приймати платежі в криптовалютах призвели до того, що ціна біткоїна піднялася до нового історичного максимуму в $44 968.


Плани Tesla

У доповіді Tesla пише, що на початку цього року компанія оновила свою інвестиційну політику, щоб отримати більшу гнучкість для подальшої диверсифікації і максимізації прибутку від грошових коштів, які не потрібні для підтримки адекватної операційної ліквідності компанії.

«Компанія може інвестувати в певні альтернативні резервні активи, які включають цифрові активи, золоті злитки, фонди, що торгуються на золотій біржі, та інші активи», — йдеться в повідомленні компанії.

Tesla також вказала, що інвестувала в біткоїни в цілому 1,5 мільярда доларів і може придбати та зберігати цифрові активи в довгостроковій перспективі. Крім того, Tesla оголосила про можливий старт продажів автомобілів за криптовалюту.

«Компанія розраховує приймати біткоїни як форму оплати за свою продукцію в найближчому майбутньому за умови дотримання чинного законодавства», — йдеться в повідомленні компанії.

Реакція ринку криптовалют

Графік: Кучминдськ

Після публікації звіту Tesla і появи перших новин про інвестиції компанії в криптовалюту курс біткоїна перевищив історичний максимум і наблизився до $45 000.

За даними Coindesk, максимальна ціна склала $44 968 за монету. На момент написання статті, вартість біткоїна трохи скоригувалася і склала $43 764.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук