7 найкращих додатків для редагування фото зі смартфона за версією Wired

Читати на RU

Більшість користувачів публікують свої фотографії в соцмережах або діляться ними з друзями без додаткової постобробки. Але додатки для мобільного оброблення фотографій постійно розвиваються і можуть запропонувати багато цікавих інструментів. Причому, навіть базові, встановлені системою.

Видання Wired обрало 7 найкращих додатків для редагування фото зі смартфона. Редакція AIN.UA зробила переклад.


Google Фото

Зображення: Wired

«Google Фото» – не тільки сервіс зберігання і резервного копіювання фотографій, а й чудовий додаток для редагування. Доступні параметри починаються з очікуваних: обрізка та зміна розміру фотографій, регулювання яскравості та контрастності, зміна насиченості та теплоти, а також посилення тіней на зображенні.

Де «Google Фото» справді випереджає конкурентів, то це з фільтрами та функціями, заснованими на алгоритмах самої Google: ви можете застосувати кілька автоматичних покращень, щоб змінити зовнішній вигляд ваших фотографій, створити розмиття фону і навіть застосувати налаштування яскравості та контрастності до неба (якщо, звісно, застосунок виявляє небо на зображенні).

Додаток безкоштовно доступний для Android і iOS.

Apple Photos

Вбудований додаток «Фотографії» в iOS редагує зображення краще, ніж ви могли уявити. Пориньте в набір для редагування в застосунку, і перший варіант, який ви побачите, – це Auto Enhance, який застосовує до вашого зображення розумні фільтри. Потім ви можете вручну налаштувати експозицію, яскравість, тіні, відблиски і багато іншого.

В Apple Photos також є корисна функція шумозаглушення для додання блиску зображенням, а також доступні інструменти для випрямлення і обрізки. У застосунку є безліч попередньо встановлених фільтрів, які можуть змінити загальний вигляд фотографії, і ви можете налаштувати силу застосовуваного ефекту за допомогою повзунка.

Apple Photos попередньо встановлена на iOS.

Snapseed

Відточений і мінімалістичний інтерфейс Snapseed містить цілу низку інструментів і функцій для редагування фотографій, які перебувають у швидкому доступі користувача. Але в розділі налаштувань заховано набагато більше: від обрізання і налаштування перспективи зображень до кількох варіантів управління яскравістю, контрастністю, балансом білого, експозицією і кольором.

Snapseed також містить набір інструментів, які зазвичай можна знайти тільки в редакторі зображень для настільних комп’ютерів: такі інструменти, як пензель для виправлення недоліків, і опція розмиття лінз для фокусування.

Додаток Snapseed безкоштовний для Android і  iOS.

Pixlr

Pixlr – один із найцікавіших і найзручніших додатків для редагування фотографій, який надає вам доступ до вражаючої кількості опцій. Ви можете робити все: від додавання текстових міток поверх зображень до зафарбовування неба на фотографії та заміни його чимось іншим. Незважаючи на всі розширені функції програми, Pixlr завжди простий у використанні.

Ви можете пікселізувати, повертати й обрізати зображення, видаляти ефект червоних очей, застосовувати безліч фільтрів і багато іншого. Якщо ви застрягли в пошуках натхнення, в додатку є кілька параметрів автоматичного виправлення, які покращують ваші зображення, використовуючи найбільш підходящі налаштування для типу зображення.

Додаток Pixlr безкоштовно для Android і iOS.

Afterlight

Проведіть кілька хвилин з Afterlight, і ви зрозумієте, що цей додаток максимально схожий на професійний фоторедактор. Він має мінімалістичний дизайн, але в ньому є безліч функцій. Ваші фотографії з Afterlight матимуть кращий вигляд, ніж будь-коли. Публікація та експорт зображень на ваш телефон або в інші додатки також дуже прості.

Вам знадобиться значна кількість часу, щоб вивчити все, що може запропонувати Afterlight. Додаток дає змогу змінювати кольори в зображенні, розміщувати текст поверх зображень, створювати ефекти, як-от додавати подвійну експозицію, перевертати фотографії та підтримує шари зображень.

Afterlight – це безкоштовний додаток для Android і  iOS.

Lightroom

Вам не обов’язково мати активну підписку Adobe Creative Cloud, щоб використовувати чудовий додаток Lightroom на своєму мобільному телефоні. Це потужний, інтуїтивно зрозумілий редактор зображень, який може стати в нагоді в багатьох ситуаціях – незалежно від того, шукаєте ви швидкі попередні налаштування для поліпшення своїх зображень або хочете ретельніше контролювати їхній зовнішній вигляд.

Додаток постачається з вражаючим списком функцій: кадрування, поворот, експозиція, контраст, відблиски, тіні, баланс білого, насиченість, різкість, розмиття, видалення серпанку і геометричні інструменти – ось лише деякі з них. Також Lightroom дозволяє вам попрацювати з виділеннями для редагування лише частини зображення.

Lightroom безкоштовно доступний для Android і  iOS.

VSCO

Один із найстаріших і найвідоміших додатків для редагування фотографій – VSCO. Якщо ви хочете автоматично поліпшити зображення, застосувати один з безлічі фільтрів одним дотиком або змінити баланс кольору, експозицію і контраст вашої фотографії, у VSCO є інструменти, які допоможуть вам.

Дві області програми, в яких ви, ймовірно, будете проводити більшу частину свого часу, – це передустановки (ретельно продуманий набір фільтрів) і корекція (точкові інструменти, на кшталт ефектів розмиття). Крім усього, що ви очікуєте знайти у фоторедакторі, у VSCO є також комплексна функція накладення тексту та інструмент перекосу.

VSCO – це безкоштовний додаток для Android і iOS.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук