Криптовалюти знову подешевшали на десятки відсотків. Що відбувається?

4430
Читати на RU

Криптовалютний ринок знову «червоний»: всі популярні монети падають в ціні на 20-30%, показуючи найгірші результати за багато тижнів і навіть місяців торгів. Обсяг криптовалютного ринку скоротився з $2 трлн до $1,3 трлн всього за кілька тижнів.

Причиною цієї осені стала не просто одна подія, а ціла серія негативних новин, що йдуть одна за одною буквально без перерви на кілька тижнів. В результаті, пише CoinDesk, запит Should I sell my bitcoin? («Чи повинен я продавати свої біткойни?»)набув популярності в Google. Редакція AIN.UA коротко розповідає, що вплинуло на вартість монет і чому біткоїн знову коштує 32 тисячі доларів, а ethereum — менше 2 тисяч доларів.

  • За останні 24 години всі найпопулярніші криптовалюти втратили в ціні 20-30%. Причиною різкого падіння стала новина з криптовалютної біржі Huobi, однієї з найбільших у світі. Компанія заявила, що через суворі правила криптовалют в Китаї змушена скорочувати кількість доступних послуг в деяких країнах присутності. Huobi також призупинив послуги хостингу для майнерів в Китаї і планує припинити продаж майнерських пристроїв через обмеження в країні. Повідомлення з’являлися одне за одним, але без будь-яких деталей і конкретики — все це спровокувало збільшення кількості бажаючих продати криптовалюту. Вважається, що саме новина з Huobi викликала останнє падіння. Детальніше про зміни в роботі компанії можна дізнатися тут.
  • І все ж, нові правила Huobi є лише одним з факторів. Раніше в Китаї також заявили про обмеження роботи приватних компаній і криптовалютного бізнесу. Через неправильне тлумачення інформації деякі вважали, що криптовалюти взагалі заборонені в Піднебесній.
  • Крім того, великі майнінгові ферми тимчасово припинили роботу в країні через перебої з постачанням електроенергії. Керівництво країни також висловило бажання обмежити майннг або повністю заборонити його, але конкретних дій поки не було. Однак саме це повідомлення стало причиною зниження вартості біткоїна.
  • США не стояли осторонь. Адміністрація президента Джо Байдена заявила про необхідність передачі в податкову інформацію про всі операції з криптовалютами на суму понад $10 000. Адміністрація вважає, що зараз криптовалюти стали інструментом приховування доходів, а значить, мають оподатковуватись.
  • Раніше причиною різкого обвалу вартості криптовалют став Ілон Маск: Tesla оголосила про припинення прийняття біткоїна в якості оплати за автомобілі Tesla, а пізніше з’явилися чутки про те, що компанія продасть всі свої криптовалютні резерви (кілька десятків тисяч монет). Останній звіт не підтвердився, але викликав паніку. В результаті через кілька постів Ілона Маска весь ринок опустився на десятки відсотків, а сам Маск отримав величезну кількість негативу в свій бік.

На момент підготовки матеріалу біткоін коштує $32 000 — це в два рази нижче його пікового значення, Ethereum — близько $1900, що більш ніж в два рази нижче його максимуму. Більшість криптовалют подешевшали, деякі втратили в ціні в 2-3 рази, в тому числі комічна криптовалюта Dogecoin. Якщо негативні новини продовжують з’являтися (наприклад, шахрайські проекти), це може чинити ще більший тиск на весь ринок і спровокувати подальше падіння.  


Навіть з урахуванням просідання на 50% від його максимальної вартості, біткоїн торгується в чотири рази вище показників за травень 2020 року. Ethereum в травні 2020 року коштував 200 доларів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук