Скільки акції Apple можуть принести за тиждень? Експеримент на $1000

Читати на RU

Корпорація Apple – одна з найдорожчих і найуспішніших компаній, чиєю продукцією користуються десятки мільйонів людей у всьому світі. Своїм успіхом компанія зобов’язана її засновнику Стіву Джобсу, який кожним випущеним продуктом здійснював справжню революцію в галузі. Зрозуміло, успіх компанії позначається і на вартості її акцій, які приносять своїм інвесторам пристойний прибуток. Який же прибуток здатні принести акції Apple за тиждень, якщо інвестувати в них $1000?


Аналіз

Перш ніж приймати інвестиційне рішення, необхідно провести аналіз обраного активу. Популярність і популярність компанії не говорить про те, що вона на всі 100% перспективна і прибуткова. Це легко підтверджує занепад таких компаній як Kodak, Nokia, Blackberry та інших.

За підсумками першого кварталу 2021 року компанія продемонструвала такі результати:

  • Виручка зросла на 53,6% у річному вираженні, до $89,6 млрд.
  • Операційний прибуток збільшився більш ніж у 2 рази, до $27,5 млрд.
  • Чистий прибуток зріс на 110% у річному вираженні до $23,6 млрд.
  • Скоригований прибуток на акцію (EPS) склав $1,4, проти прогнозу – $0,99.

Як бачите, справи у компанії йдуть успішно, зростання чистого прибутку на 110% компаніям-гігантам генерувати дуже складно, на відміну від маленьких компаній, що зростають. Відповідно, перспективи зростання вартості акцій Apple вельми реальні.

Скільки можна заробити за тиждень?

Щоб експеримент вийшов достовірним, візьмемо проміжок у 52 тижні – дані за останній рік. Вартість акцій компанії з травня 2020 по травень 2021 року зросла з $70 до $145. Якби ви інвестували $1000 на рік, сьогодні ваш дохід становив би трохи більше ніж 105% або $1050.

У середньому, вартість акцій Apple збільшувалася на 1,45% на тиждень, що приносило б вам у середньому по $14,5 за інвестиційний період. Не так вже й багато.

Максимальне зростання відбулося з 24 до 30 липня 2020 року, з $89 до $106, що становить 20% або цілих $200 від інвестицій в $1000. Такий результат за тиждень влаштовує нас набагато більше.

І все ж, не варто забувати, що можна потрапити і на поганий тиждень. У період з 2 по 8 вересня 2020 року вартість акцій Apple обвалилася на ті самі 20%, з $138,5 до $110.

Виходить, що підгадати успішний тиждень не так-то просто. Однак як ми бачимо, за рік акції компанії зросли більш ніж у 2 рази. Відповідно, замість спроб інвестувати на тиждень під впливом бажання швидко заробити, краще проявити терпіння, і придбати акції Apple на довгостроковий період. Мінімум на 1 рік, а ще краще на більш тривалий термін. Чому? За 2 роки акції компанії зросли більш ніж на 300%, що принесло б вам +$2000 на інвестовану $1000.

Як показує фінансова звітність – Apple є сильним і стійким брендом, який здатний збільшувати чистий прибуток щорічно на 110%, що також позитивно відбивається і на вартості акцій. З цієї причини краще купити акції Apple і забути про них на кілька років, ніж намагатися зловити вдалий тиждень і в кращому разі заробити лише 20%.

Повідомлення містить інформацію про рух ринку, не є інвестиційним дослідженням і не повинно розглядатися як інвестиційна порада.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук