Сервіс доставки їжі Rocket запустився в Україні в березні 2018 року. Зараз він працює в понад 20 містах, має більше 3000 кур’єрів і стільки ж ресторанів-партнерів. Розповідаємо разом з нашими колегами з AIN.UA, як підключити свій бізнес до Rocket і почати приймати замовлення.

Як підключитися

Щоб стати рестораном-партнером Rocket, зайдіть на сайт компанії і натисніть «Підключитися». Далі треба заповнити Google-форму, у якій вказати адресу закладу, посилання на сайт і соцмережі, телефон та пошту контактної особи.

Фото тут і далі: Rocket

Як розповіли в Rocket, ресторани відбирають менеджери з підключення партнерів. Вони розглядають заявки, перевіряють відгуки в соцмережах, Google і TripAdvisor, а також звертають увагу на рейтинг закладу.

Договір і початок роботи

Перш ніж укласти договір, з вами обговорять умови співпраці і презентують продукт. Rocket повністю описує свій сервіс потенційному партнеру, розповідає про принципи взаєморозрахунку та процес прийняття замовлень. Презентація проходить у віддаленому форматі або при зустрічі з менеджером Rocket.

Після підписання договору сервіс збирає інформацію про меню ресторану і робить фото страв. Rocket може залучити власного фотографа або взяти фото, надані іншими ресторанами-партнерами.

Після завантаження інформації в додаток ресторан уже може приймати замовлення. Загалом організаційний процес триває від кількох днів до двох тижнів. Контракт укладають на 2 роки.

На момент публікації матеріалу стати рестораном-партнером служби доставки Rocket можна в 30 населених пунктах України. Це Біла Церква, Буча, Бровари, Бориспіль, Вишневе, Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Ірпінь, Житомир, Запоріжжя, Кривий Ріг, Київ, Кременчук, Кропивницький, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Павлоград, Петропавлівська Борщагівка, Полтава, Рівне, Софіївська Борщагівка, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси, Чернігів.

Умови співпраці

Сервіс бере з ресторанів комісію з кожного замовлення. У Rocket зазначили, що точний відсоток є комерційною таємницею. У середньому комісія складає 30-35%. При цьому великі національні партнери можуть розраховувати на індивідуальні умови. Розрахунок з ресторанами відбувається кожні два тижні.

Ресторан зі свого боку може просити в Rocket аналітичний звіт. Його готує аккаунт-менеджер. Звіт містить інформацію про оборот, замовлення, середній чек, частоту замовлень тощо.

Серед основних переваг співпраці в компанії називають генерацію додаткового доходу при тих же операційних витратах, а також залучення онлайн-клієнтів.

Як працює додаток для ресторанів

  • Заклади бачать замовлення на спеціальному планшеті, який видає Rocket. На ньому вже встановлений додаток Rocket Partner.
  • У кожного партнера Rocket є свій аккаунт. Щоб почати роботу, потрібно ввести email і пароль. Їх ресторан отримує від менеджера.
Екран входу в додаток Rocket Partner
  • Після авторизації працівник ресторану бачить екран нових замовлень. Усі замовлення діляться на: «Нові» – ті, які потрібно прийняти якомога швидше; «Готуються» – ті, що перебувають у процесі приготування; «Можна забирати» – замовлення, готові до видачі кур’єру.
  • Коли замовлення перебуває в списку, таймер показує, скільки часу пройшло від моменту його надходження. Якщо ресторан довго приймає замовлення, таймер стає червоним. Зверху розташовані найбільш «гарячі» замовлення, які треба обробити якомога швидше.
  • Перш ніж прийняти замовлення, менеджер закладу вказує, скільки часу потрібно для приготування. За замовчуванням це 15 хвилин. Персонал закладу сам змінює статус замовлення, який у додатку бачить клієнт.
  • Коли в ресторан прибуває кур’єр, на екрані з’являється відповідне повідомлення. 
  • Далі слід підтвердити передачу замовлення кур’єру та натиснути кнопку «Готово» на вкладці «Можна забрати».
  • Крім того, у додатку для ресторанів можна переглянути історію замовлень, зупинити їх прийом, за необхідності перемістити страви в «стоп-лист» і зателефонувати в службу підтримки Rocket.

Що ще потрібно знати

  • Rocket не страхує товари. Якщо замовлення пошкодиться при доставці, його везуть заново або виплачують компенсацію за погодженням з клієнтом. 
  • За комплектацію і якість продуктів у замовленні відповідає ресторан. Якщо клієнтові доставили не те, що він просив, ресторан зобов’язаний переробити замовлення або виплатити компенсацію. 
  • Rocket може розірвати співпрацю з рестораном. Основні причини – постійні негативні відгуки, розголошення комерційної таємниці, погані операційні показники (швидкість роботи).