Антивірус Windows 10 почав самостійно видаляти μTorrent і блокувати подальше встановлення

Читати на RU

Вбудований у Windows 10 антивірус Microsoft Defender почав самостійно видаляти додаток μTorrent, а потім блокувати спроби повторного встановлення. При цьому антивірус не чіпає альтернативні торрент-клієнти.

Редакція AIN.UA перевірила роботу Microsoft Defender і дійшла висновку, що проблеми з μTorrent починаються через нетривалий час після встановлення травневого оновлення Windows 10 під номером 21H1.


Проблеми з μTorrent вже не вперше

Microsoft Defender (і низка інших антивірусів) вже вносили μTorrent до списку шкідливих програм у 2018 році. Але через деякий час захисне ПЗ перестало реагувати на клієнт і почало дозволяти його встановлення.

Зараз, як і в 2018 році, антивірус автономно видаляє μTorrent, без будь-яких запитів до користувача, а після не тільки блокує спроби повторного встановлення, а й миттєво видаляє інсталяційний файл.

Судячи з коментарів на форумі Microsoft і кількох тестів редакції AIN.UA, проблеми з μTorrent починаються після встановлення травневого оновлення Windows 10 під номером 21H1. На більш ранніх версіях Windows антивірус ніяк не реагує на наявність торрент-клієнта.

Як користуватися торрентами в обхід Microsoft Defender

Одним із варіантів розв’язання проблеми з μTorrent є видача прямих дозволів на роботу потенційно небезпечного (на думку Microsoft Defender) додатка. Для цього потрібно:

  1. Відкрити меню «Пуск« і перейти в розділ «Параметри«;
  2. Відкрити підрозділ «Оновлення та безпека« і відкрити вкладку «Безпека Windows«;
  3. У розділі безпеки потрібно буде відкрити параметри «Захист від вірусів і загроз«, де і дозволити працювати додатку μTorrent.

Якщо ви все ж не хочете використовувати потенційно небезпечну програму, то можна поставити альтернативний торрент-клієнт. Найпопулярнішими, після μTorrent, є qBittorrent, DelugeBitTorrent и Transmission. На момент написання матеріалу вони всі успішно пройшли перевірку Microsoft Defender.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук