Топ-5 акцій для інвестицій просто зараз

Читати на RU

Кожного інвестора цікавить, у який актив можна інвестувати, щоб отримати прибуток найближчим часом. Але на фондовому ринку все не так просто й однозначно. Якщо йдеться про високий прибуток, то насамперед на думку спадає високотехнологічний сектор США. Вартість акцій цих компаній зростає з другої половини 2020 року – а коли зростання припиниться, ніхто напевно сказати не може. Так і виходить, що високотехнологічний сектор зростає, інвестор це бачить і хоче отримати прибуток. Він вкладає свої кошти, чим знову провокує зростання сектора – замкнуте коло.

Але далеко не всі хочуть вкладати свої кошти тільки в технологічний сектор. Інвестори хочуть трохи диверсифікувати портфель, щоб він був стійкий до раптових рухів ринку. У цій статті ми розберемо 5 компаній, чиї акції можуть принести прибуток до кінця року.


Intel

Колись ця компанія була «мастодонтом» на ринку комп’ютерних складових. Процесори Intel були найпродуктивнішими і протиставити їм було нічого. Однак останні кілька років у компанії з’явився серйозний суперник у вигляді AMD. З 2014 року пост генерального директора AMD посіла Ліза Су, яка зосередила зусилля на ігрових процесорах і мікрочіпах. Як підсумок, компанії вдалося домогтися небувалих успіхів у цьому напрямку. Процесори AMD стали набагато кращими за виробників Intel, а також коштували на порядок дешевше.

Саме з цього моменту у компанії і почалися проблеми. Споживачі тепер віддавали перевагу процесорам AMD, внаслідок чого виручка компанії помітно скоротилася, а це вже вплинуло на вартість акцій компанії.

У 2021 році Intel вирішила дещо змінити вектор розвитку: компанія почала займатися виробництвом процесорів, чипів і мікросхем для вишок 5G. При цьому, виробництво складових для комп’ютерів не припинилося. Технологію 5G поступово готують до впровадження в різних куточках світу, а прагнення Intel стати постачальником складових для вишок може обіцяти підвищення вартості акцій компанії.

Щоб забезпечити всі найбільш густонаселені місця планети новим видом інтернету, провайдерам доведеться витратити багато часу і коштів. Перенаправлення діяльності Intel на такій стадії свідчить лише про одне: акції компанії зростатимуть. За оцінками аналітиків, приблизне зростання до кінця року – 19%.

AT&T

Транснаціональний телекомунікаційний конгломерат родом зі США. Компанія входить до числа дивідендних аристократів Америки, оскільки протягом 25 років піднімає дивідендні виплати. З огляду на те, яке місце AT&T посідає на світовій арені та резидентство в дивідендних аристократах, не зовсім зрозуміло, що вона робить у цьому огляді. Зазвичай у таких компаній не буває імпульсного зростання, оскільки у них велика історія і серйозне становище на ринку. Однак останні кілька місяців справи у компанії йдуть неважливо.

Вартість акцій AT&T просіла на 18%, що досить серйозно навіть для ризикових активів, якими є акції. Головна причина просідання – інвестори впевнені в тому, що компанія витратить багато коштів на впровадження 5G вишок. Тільки підготовка до цього процесу змусила AT&T відмовитися від щорічного підвищення дивідендів, що може призвести до виключення зі списку дивідендних аристократів.

Як підсумок, інвестори побоюються моменту початку впровадження вишок 5G. Якщо зараз не підвищили дивіденди, то далі можуть братися кредити або позики. За такого розкладу учасники ринку можуть продовжити продавати акції AT&T, що спричинить ще більше зниження котирувань.

Як і у випадку з Intel, технологія 5G може внести корективи в справи компанії. На думку експертів, щойно процес буде закінчено, вартість акцій компанії повернеться на колишній рівень. Мінімальний потенціал зростання до кінця року – 18%.

Moderna

Американська фармакологічна компанія. Фарма-сектор зараз процвітає як ніколи, причиною тому, зрозуміло, є COVID-19. Компанія займає лідируючі позиції за кількома параметрами:

  1. Ефективність вакцини. При появі нових штамів COVID-19 (британський або індійський) Moderna завжди доводить ефект. Крім того, компанія вже почала тестування вакцин на підлітках від 12 до 18 років, а незабаром почне випробування і на дітях від піврічного віку.

2. Обсяг вакцин, що поставляються. Величезна кількість партнерств компанії забезпечує постійний попит на вакцину від Moderna. Завдяки цьому, за підсумками 2020 року, виручка компанії зросла на 4000%.

3. Вакцина від Moderna посідає третє місце у світі за популярністю. Безліч людей у всьому світі хоче зробити щеплення саме нею.

З травня 2021 року вартість акцій Moderna зросла на 37%. Ситуація з COVID-19 по всьому світу свідчить про те, що зростання акцій не збирається припинятися. Аналітики прогнозують зростання вартості цінних паперів Moderna на 19% до кінця року.

Microstrategy

Американська компанія з розробки ПЗ для мобільних пристроїв. Також, Microstrategy надає бізнес-аналітику і хмарні сховища. Компанію дуже люблять у криптосекторі: всі вільні кошти Microstrategy спрямовує на купівлю біткоїна. А якщо таких коштів немає, то компанія їх залучає, як це було в червні 2021 року. Microstrategy оголосила про розміщення конвертованих старших облігацій, що конвертуються, на суму в $400 млн, з терміном погашення у 2028 році. Залучити вдалося дещо більше, ніж планувалося – $500 млн.

З одного боку, завзяття компанії можна зрозуміти. Криптосектор активно розвивається, що тягне за собою збільшення капіталізації крипторинку. Скуповувати біткоїни Microstrategy почала ще на позначці в $23 000, тому навіть за нинішньої вартості в $33 000 компанія перебуває в солідному плюсі. За останніми даними, Microstrategy володіє 92 тис. BTC, а це понад $3 млрд, що робить її найбільшим криптоінвестором.

Якщо дивитися з іншого боку, то в акцій Microstrategy з’явилася одна особливість, яка змусила частину інвесторів відмовитися від цінних паперів компанії – кореляція з крипторинком. Куди йде вартість біткоїна, туди ж ідуть і акції Microstrategy.

То чому ж зараз вигідно інвестувати Microstrategy? Крипторинок уже досить тривалий час консолідується в діапазоні від $30 000 до $37 000. Аналітики прогнозують якнайшвидший вихід з цього діапазону і відновлення бичачого тренда. У зв’язку з цим, можливе зростання до кінця року – 37%.

Sunrun

Американська компанія з виробництва та постачання сонячних батарей. Наразі акції Sunrun відновлюють свої позиції після просідання, яке тривало з січня 2021 року. Це просідання пов’язують з обранням у президенти США Джо Байдена.

Річ ось у чому: у своїй передвиборчій кампанії Байден заявляв, що має намір вкласти в сектор поновлюваної енергії до $2 трлн. Зрозуміло, учасники ринку сприйняли цю інформацію як заклик до дії та почали скуповувати акції компаній із цього сектора, куди входить і Sunrun. Але коли Джо Байден прийшов до влади, то розмови про $2 трлн припинилися. Це і спричинило зниження вартості акцій компаній сектору зеленої енергетики. Підтримка цим компаніям від держави звісно здійснюється, але не в тих масштабах, про які йшлося раніше.

У будь-якому разі, для інвестицій Sunrun зараз має цікавий вигляд, оскільки переходити на поновлювану електроенергію – це ідея не тільки США. Безліч країн у Європі, Китай, Японія і багато інших роблять кроки в цьому напрямку.

Перетворення енергії за допомогою сонця вважається найлегшим способом з усіх існуючих, а це основний вид діяльності Sunrun. Очікуване зростання вартості акцій до кінця року – 27%.

Висновок

У цій статті ми підібрали найбільш потенційно виграшні акції компаній, які дозволять інвесторам заробити найближчим часом. Півроку – це зовсім не довго для інвестицій, порівняйте хоча б з 10-річними облігаціями в США. При інвестиціях у фондовий ринок пам’ятайте, що акції – це ризиковий вид активів, тому ймовірність зазнати збитків вкрай велика.

Дана добірка містить інформацію про рух ринку, не є інвестиційним дослідженням, не повинна розглядатися як інвестиційна порада і є суб’єктивною точкою зору на об’єкт повідомлення автора матеріалу. Минулі показники не є надійним індикатором майбутньої динаміки цін.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук