12 рекрутингових агенцій України

Читати на RU

В українському IT зайнято понад 300 000 людей. У 143 000 з них – ФОП із КВЕД «комп’ютерне програмування». Хто полює на таланти в IT?

З червня 2020 по червень 2021 в українському IT відбулося 35 000 змін роботи. 7%-10% з них пройшли через професійні IT-рекрутингові агентства. Зазвичай до них звертаються під час пікового навантаження, як зараз, коли попит не тільки повернувся до докоронакризового стану, а й зріс у рази. А ще агентствам традиційно віддають позиції, які ви не знайдете на сайтах вакансій. Їх неповний список: C-level і лідери команд на заміну (і не тільки), вакансії в нових секретних напрямках великих компаній, NDA-стартапах, компаніях, що готуються до угод і відразу після них.

Це дуже фрагментований ринок, на якому сьогодні працюють до 50 агентств із 5+ рекрутерів. В одних агентствах кожен рекрутер виконує повний цикл – від контактів до найму. В інших є ті, хто «подає» ліди, і ті, хто «забиває». Деякі агентства мають спеціалізацію: продукт, геймдев, хайриск, С-левел. Інші спеціалізуються на зборі команд під ключ і навіть на тому, що називається еквіхаеринг.

У цьому матеріалі редакція AIN.UA, спільно з сервісом анонімного пошуку роботи в IT Recruitika, зібрали 12 найбільших IT-рекрутингових агентств України. Агентства наведені в алфавітному порядку, дані надані безпосередньо керівниками агентств. З них ви зможете дізнатися, зокрема, про кількість успішних наймів за останній рік, спеціалізації та рейти.

CNA International IT

CNA International IT – міжнародна рекрутингова агенція зі штаб-квартирою в Києві, яка займається пошуком IT-фахівців. Засноване у 2014 році.

  • У команді працює 6 рекрутерів, 6 ресерчерів. Сорсери займаються скринінгом і хантингом, передають на рекрутерів кандидатів, які вже готові до подальшого процесингу. Командою керує 1 рекрутинг-лід. CEO агенції також підключаються в консалтингові проєкти та низку вакансій з executive search.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агенція здійснила 92 успішних найми.
  • Рейт агентства – від 20% річної зарплати з оплатою за фактом найму. За найм на позиції C-level – 25-30%, retaining fee (передоплата).
  • Спеціалізацією агентства є executive search, тобто хедхантинг на C-level-позиції. Агентство часто співпрацює з продуктовими IT-компаніями, яким не важливо, з якої країни буде найнятий кандидат.
Богдан Кириченко, Влада Лященко і Тая Млюзан, керуючі партнери CNA IT

EvoTalents

EvoTalents – рекрутингова агенція з найму IT-фахівців з офісами в Дніпрі та Києві, заснована 2016 року.

  • У компанії працює 10 рекрутерів. Усі рекрутери в команді проробляють весь процес рекрутингу самостійно.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агентство закрило 43 вакансії Senior-рівня.
  • Агентство пропонує 2 схеми роботи: класична передбачає 16% від річного доходу найнятого кандидата, друга схема RPO (Recruitment Process Outsourcing) складається з погодинної оплати рекрутера + бонус за найнятого кандидата.
  • У EvoTalents немає вузької спеціалізації, але працюють вони виключно з технічними позиціями.
Олена Волк, засновниця EvoTalents

Де розміщувати IT-вакансії безкоштовно

Рекрутинговий сервіс Recruitika від AIN.UA дає змогу абсолютно безкоштовно розмістити будь-яку кількість IT-вакансій безоплатно. Усе, що потрібно – зареєструвати компанію та пройти модерацію. У сервісі вже понад 5000 вакансій, які можуть побачити 75 000 IT-фахівців.


The Gravity Agency

The Gravity Agency – рекрутингове агентство з найму IT-фахівців з офісами в Києві, Дніпрі та Запоріжжі. Засноване у 2015 році.

  • Над пошуком і наймом кандидатів працює понад 30 рекрутерів. Кожен рекрутер виконує повний спектр роботи: від ресерчів ринку і холодних контактів до проведення співбесід. Фахівці контактують із замовниками, з’ясовують ключові вимоги і вносять пропозиції, а також супроводжують наймаючих менеджерів на різних етапах співбесіди.
  • За ефективний найм агентство попросить 10-15% річних.
  • Агентство спеціалізується на наймі в продуктові компанії.
Наталія Пянтковська, CEO The Gravity Agency

GUID

GUID – одеське рекрутингове агентство з найму IT-фахівців, засноване в 2011. Крім роботи у сфері рекрутингу, розвивають низку освітніх продуктів.

  • У команді агентства 2 Senior Recruiters, 3 Researchers і Account Manager (відповідає за комунікацію з клієнтами), яким керує Recruitment Lead. Ресерчери сорсять, аналізують профіль кандидатів, дізнаються про їхні інтереси і, при зустрічі з вакансією, презентують її. Якщо кандидат зацікавився і готовий процеситися далі, ресерчер передає його для інтерв’ю рекрутеру. Рекрутери проводять співбесіди і складають докладні cover letters про досвід кандидатів. При цьому, рекрутери також ведуть рекрутмент-процес самостійно, у форматі end-to-end.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агентство зробило 35 офферів.
  • Основна експертиза агентства сконцентрована навколо найму розробників і представників інших технічних спеціальностей.
Юлія Бодун (CEO) та Юлія Венгер (засновниця иі Managing Partner), GUID

Indigo — Tech Recruiters

Indigo – Tech Recruiters – найстаріше рекрутингове агентство України з найму IT-фахівців різного рівня, працює з 2007 року в Дніпрі та Києві. Серед клієнтів Kyivstar, Vimeo та інші.

  • Загалом в агентстві 30 осіб. У кожній рекрутинг-команді є Account Manager/ Head of Recruitment, який спілкується з клієнтом (загалом в агентстві їх 2). Рекрутери (12 осіб) спілкуються тільки з кандидатами. Є також 8 сорсерів, їхня роль – пошук і максимальне охоплення відповідних кандидатів через «холодні контакти».
  • За період з травня 2020 по травень 2021 зробили 120 наймів.
  • Комісія за послуги становить 17% – 22% від річної зарплати успішно працевлаштованого співробітника.
  • Спеціалізуються на Tech-позиціях рівня Middle/Senior, а також шукають середній менеджмент і управлінців C-level. Працюють у всіх доменах, в основному, з продуктовими компаніями. Надають послуги відкриття офісів іноземних компаній в Україні.
Анна Стеценко (засновниця) і Катерина Осадчук (Co-Owner & CEO), Indigo — Tech Recruiters

ITExpert recruiting agency

ITExpert – київське кадрове агентство, що спеціалізується на підборі персоналу у сфері IT, засноване 2015 року.

  • У компанії працює 25 рекрутерів, які ведуть кандидатів від першого повідомлення і до оффера. Однак у команді також є рекрутери, які роблять акцент на холодні контакти.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агентство здійснило 168 успішних наймів.
  • Залежно від складності позиції, вам доведеться заплатити від 13% до 20% майбутньої річної зарплати кандидата.
  • У агентства немає конкретної спеціалізації, працює з усіма спеціальностями, затребуваними у сфері IT.
Стас Шихов, CEO ITExpert recruiting agency

Розмістити свого кандидата або найняти того, хто підходить для вашої вакансії. У розділі Кандидати рекрутери можуть вільно розміщувати своїх вільних кандидатів і отримувати бонус за їх найм, або наймати тих, хто підходить під вимоги вакансії.


PSR Company

Professional Staff Recruitment – рекрутингове агентство з найму IT-фахівців. Було засновано 2007 року в Києві.

  • Рекрутингова команда складається з 15 фулстек-рекрутерів і 5 ресерчерів. Лідогенерацією займаються всі члени команди. Співбесіди проводять тільки фулстек-рекрутери.
  • 176 позицій закрито за період з травня 2020 по травень 2021.
  • Рейти агентства: 18% майбутньої річної зарплати кандидата за search and selection, 20% за search, selection, performing HR interview
  • Агентство закриває вакансії на локальному українському ринку, ринках США та ЄС. Здебільшого працюють із ринком Північної Європи. Вузької спеціалізації в агентства немає.
Богдан Бойко, засновник і CEO PSR Company

Skillers

Skillers – глобальне рекрутингове IT-агентство з головним офісом у Києві. Член рекрутингової мережі NPA Worldwide. Заснована 2005 року.

  • У команді 6 рекрутерів і 2 рісечери. Усі рекрутери є full-cycle-рекрутерами, але низку вакансій закривають у зв’язці рісечер+рекрутер, залежно від проєкту.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агентство закрило 40 вакансій.
  • Рейт Skillers: 15-20 % від річної зарплати найнятого кандидата.
  • Спеціалізація агентства: підбір ключових кандидатів рівнів Senior і C-level для продуктових компаній і R&D офісів, пошук спеціалістів за кордоном і організація релокейту.
Юлія Тупчий, засновниця і Managing Partner Skillers

Smart Solutions

Smart Solutions – рекрутингове агентство, засноване 2009 року. Головний офіс розташований у Києві. Дочірні підприємства знаходяться у Львові, Дніпрі, Одесі та Харкові. Є офіси в інших країнах.

  • У штаті рекрутингової команди 14 рекрутерів і 2 ресечери. Весь процес рекрутменту веде кожен рекрутер індивідуально, у парі з тім-лідером працює ресечер.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агентство закрило 52 IT-позиції.
  • Агентство працює з усім ринком. Спеціалізується на кадровому аутсорсингу, консалтингу, наборі та оренді персоналу.
Тетяна Нікитович і Артем Нікишов, директори Smart Solutions

TalentIn

TalentIn – рекрутингове агентство з найму IT-фахівців, засноване 2019 року. Офіси агентства розташовані в Дніпрі та Києві.

  • Над закриттям вакансій працює 11 рекрутерів. Ресерчерів або сорсерів немає, оскільки кожен рекрутер покриває весь цикл найму.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 агентство закрило 112 вакансій.
  • За послуги агентства вам запропонують заплатити від 12 до 16% від річного доходу найнятого. До уваги береться сума фіксованого доходу, зазначена в офері.
  • Агентство спеціалізується на підборі фахівців на бізнес-позиції: Product, Marketing, Analytics, Finance, Billing, C-Level. Технічні вакансії в роботі за замовчуванням і становлять до 50% від загального пулу вакансій в роботі.
Вадим Донченко, COO і засновник TalentIn

Values Value

Values Value – рекрутингове агентство з найму IT-фахівців, засноване 2017 року. Спеціалізується на наймі в ігрову галузь.

  • У команді агентства 6 рекрутерів і Head of Recruitment, 3 сорсери і Head of Sourcing. Процес пошуку і найму залежить від вакансії. Найчастіше сорсери знаходять кандидатів і їхні контакти, а рекрутери ведуть спілкування з самого першого контакту. Іноді сорсери починають спілкування з кандидатами і змінюють роль на рекрутера.
  • За період з травня 2020 по травень 2021 – 70 наймів, з них 20% C-level.
  • Рейт: 20% від річного гонорару кандидата. Працюють із передоплатою на старті співпраці за кожною вакансією, зокрема з постійними клієнтами.
  • З моменту заснування спеціалізуються на геймдеві. Також наймають команди або хантять окремих фахівців для навколоігрових компаній і розробників мобільних застосунків із фокусом на залучення експертизи з ігрової індустрії. Найчастіші запити до агентства – топменеджмент, продюсування, гейм-дизайн, маркетинг, арт і розробка.
Аліна Мудра (CEO), Татяна Локтіонова (засновниця) і Юлія Ребик (Head of Recruitment), Values Value

VP Team

VP Team – київське рекрутингове агентство з найму IT-фахівців, що позиціонує себе як бутикове агентство. Засноване 2010 року.

  • В основу ректрутингової команди входить до 10 осіб. У команді є ресерчери та рекрутери, проте процес роботи над кожною вакансією індивідуальний і залежить від кількох ввідних. За деякими позиціями сорсинг та інтерв’ю розділені, за іншими рекрутер працює від з’ясування вимог і сорсингової стратегії до фінального офферу кандидату та пребордингу.
  • За послуги агентства ви заплатите 20% від річної зарплати кандидата при одноразовій безкоштовній заміні кандидата протягом двох місяців, або 25% від річної зарплати кандидата, при безкоштовній одноразовій заміні кандидата протягом трьох місяців. Оплата в повному обсязі за фактом виходу кандидата на роботу.
  • Агентство спеціалізується на закритті позицій Senior і C-level.
Вікторія Придатко, засновниця VP Team

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук