Компанія Neuralink Ілона Маска залучила $205 млн інвестицій

Читати на RU

Американський стартап Neuralink, заснований Ілоном Маском, залучив $205 млн інвестицій. Його команда працює над бездротовим комп’ютерно-мозковим інтерфейсом. Серед інвесторів: Google Ventures, співзасновник PayPal і СЕО OpenAI. Про це повідомляє видання CNBC.

Neuralink фінансувався в рамках раунду C, який був проведений дубайською венчурною компанією Vy Capital. Розмір інвестицій є найбільшим в історії венчурних інвестицій в розвиток нейронних інтерфейсів, зазначає Bloomberg.

Серед інших інвесторів: DFJ Growth, Valor Equity Partners, Craft Ventures, Founders Fund та Gigafund. У Neuralink також вклалися співзасновник ARCH Venture Partners Роберт Нельсон, Блейк Байєрс з Byers Capital, голова правління YC Group та генеральний директор OpenAI Сем Альтман, співзасновник Paradigm та Coinbase Фред Ерсам та співзасновник PayPal and Founders Fund Кен Ховері.

Залучені кошти Neuralink планує витратити на ринкови реліз чіпа N1 Link – першого продукту стартапа, і навіть вкластися у прискорення досліджень.

«Наш перший продукт, N1 Link, є 1024-канальним пристроєм, який після імплантації стає повністю невидимим і передає дані через бездротове з’єднання» – розповідають у Neuralink.

Стартап Neuralink був заснований Ілоном Маском в 2016 році. Він розробляє бездротовий комп’ютерно-мозковий інтерфейс. Мікропроцесори будуть підключатися до людського мозку за допомогою «ниток», тонших за людську волосину.

Фото: CNBC

Перш за все, стартап орієнтований на людей, у яких повністю або частково паралізовані кінцівки. Згідно з ідеєю, чіп дозволить їм взаємодіяти з цифровими пристроями. Команда вже протестувала розробку на тваринах і працює над випробуваннями на людях.

«Чіп-імплант дозволить забезпечити таким людям «цифрову свободу», давши їм можливість взаємодіяти з комп’ютерами та телефонами «у високій пропускній спроможності та натуралістичним способом» – пояснюють у компанії.

Neuralink стверджує, що її місія полягає в тому, щоб «розробити комп’ютерні інтерфейси для лікування захворювань, пов’язаних з мозком. Головна мета: створити цілісний інтерфейс мозку, здатний з’єднувати біологічний і штучний інтелект.

У 2019 році Neuralink проінвестували на $51 млн, а в 2017 році — $107 млн. За даними Crunchbase, загальний обсяг венчурних інвестицій у Neuralink у 2021 році становить $363 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук