Український VR-стартап отримав грант $310 000 від польського інкубатора

Читати на RU

Український проект VRpartments, що працює над VR-рішенням для нерухомості, отримав грант у розмірі $310 000 від польського інкубатора Unicorn Hub. Про грант AIN.UA розповіла співзасновник стартапу Ліза Хлопкова.

Як були отримані інвестиції

Команда отримала грант у рамках програми розвитку нових технологій та стартапів у східному регіоні Польщі – Rozwój startupów w Polsce Wschodniej. Стартап пройшов навчання в інкубаторі Unicorn Hub, який є частиною програми Platformy startowe dla nowych pomysłów. І після цього отримав equity free-фінансування (тобто, в обмін на гроші стартап не повинен був віддавати частку) у розмірі 1 195 350 злотих (приблизно $310 000).

Ці кошти підуть на розвиток технології, а також на маркетинг та продаж у Польщі та США.

Чим займається проект?

VRpartments працює над «віртуальним ріелтором» у телефоні. За допомогою їх програми користувач може спочатку вибрати квартиру, а потім оглянути її і прогулятися нею у віртуальній реальності. Також можна облаштувати квартиру у VR. Для цього користувачеві знадобиться додаток стартапу на смартфоні, а також картонні VR-окуляри.

Тут і далі — фото VRpartments

Ідея такого сервісу виникла у Лізи, коли вона з батьками купувала квартиру і зрозуміла, що цей процес досить складний і неприємний, і його можна спростити за допомогою технологій. У команді також: CEO Дмитро Хлопков, який заснував свій перший стартап у 18 років, СTO Тарас Гопко, який має досвід запуску IT-продуктів на ринку Польщі, Lead Architekt & 3D-designer Ігор Яворський.

Стартова команда (зліва направо): Тарас Гопко, Ігор Яворський, Ліза Хлопкова, Діма Хлопков

За словами Хлопкової, зараз команда знаходиться на останніх стадіях підготовки до релізу. Зараз стартап набирає бета-тестерів свого продукту серед користувачів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук