Український стартап EdTech Gios залучив $400 000 інвестицій

Читати на RU

Платформа для змішаного вивчення математики GIOS залучила $400,000 від UVO Ventures з урахуванням смарт-інвестицій. Про це AIN.UA повідомила співзасновниця проекту Наталя Лімонова та команда UVO Ventures. Смарт-інвестиції мають на увазі, що 85% від суми стартап отримає грошима, а решта — у послугах програмістів, юристів та інших фахівців.

При досягненні певних показників оцінка компанії та сума інвестицій збільшуватиметься. Таким чином, GIOS може отримати в рамках раунду більше анонсованої суми.

Що таке GIOS

GIOS – сервіс для змішаного вивчення математики та критичного мислення. Бізнес-модель GIOS – продаж анімованих інтерактивних курсів з математики та критичного мислення, які простою мовою в ігровому форматі пояснюють дітям складні теми. Цільових аудиторії дві: B2B – вчителі математики та B2C – батьки. Також стартап розвиває платформу STEM репетиторів.

За даними Forbes, на сьогодні платформа має понад 100 000 зареєстрованих користувачів, з них близько 7500 платять. Лімонова інвестувала в GIOS близько $350 000 власних коштів та інвестицій від бізнес-ангелів, також залучила грант на $50 000 від Українського фонду стартапів. У 2020 році GIOS отримав $84 000 прибутку. До березня 2022 року за рахунок масштабування в Україні та повноцінного запуску в США Лімонова планує наростити її у сім разів.

Інвестиції від UVO планується витратити на доопрацювання платформи, розширення команди та вихід на зовнішні ринки.

Коментарі інвесторів

Як повідомляє Forbes.ua, UVO Ventures створено наприкінці 2020 року українською продуктовою IT-компанією Uvoteam. Він інвестує у стартапи на ранніх стадіях, середній чек — $100 000-200 000. Керуючі партнери: виходець із Uvoteam Олексій Козенко та екс-виконавчий директор CEX.IO Віталій Кедік, який відповідає за стратегію криптобіржі Currency.com. Акціонери – Євген Яновський, Микита Осауленко та Ольга Андрусенко. У портфелі фонду також IT-школа GoIT та сервіс Liki24.

«GIOS зараз перебуває на ранньому етапі розвитку та тестує кілька бізнес-моделей. Ми були приємно вражені глибиною доменної експертизи команди та тим, з яким запалом фаундери говорять про шкільну освіту. Ми віримо, що компанія та продукти, над якими вона працює, змінять уявлення про шкільну освіту не лише на території СНД, де хлопці вже показують впевнене зростання, а й на інших ринках. Ця угода допоможе компанії масштабуватися на ринок США та адаптувати продукти під локальні потреби», – прокоментував AIN.UA чинний партнер UVO Ventures Віталій Кедік.

UVO Ventures фокусується в першу чергу на edtech. За словами Кедіка, завдяки карантину галузь, що динамічно розвивається, отримала потужний поштовх – це видно як в показниках проектів, так і в раундах в галузі за останній рік.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук