Як заробити гроші в інтернеті: 20 та 1 спосіб від засновника Profitzone.com

1
Читати на RU

Матеріал присвячується тим, хто шукає спосіб заробити гроші онлайн просто зараз. І тим, хто ще до карантину мріяв про заробіток вдома, вільний графік і справу, яка приноситиме задоволення. Але не наважувався залишити нагріте місце в офісі заради примарної мрії. Нинішні обставини не залишають шансу для відмовок, вони самі підштовхують вас, змушують зробити перший крок у бік своєї мрії. Подивимося, куди саме ви можете зробити крок.

Я свій крок зробив у далекому 2013 році. Якби тоді мені до рук потрапила схожа стаття, вона скоротила б місяці пошуку до одного дня. Тож сьогодні хочу зробити вам такий презент. Пишу цей матеріал з надією, що кожен читач знайде в ньому слушний варіант або хоча б ідеї та натхнення для свого успішного старту. І найголовніше: зрозуміє, що заробляти онлайн реально й доступно кожному.

Кілька слів про себе. Мене звуть Антон Петренко, мій бізнес в інтернеті — це невелике онлайн-видавництво на Amazon. Перш ніж створити його, я так само як усі працював з 9-ї до 18-ї, витрачав 2 години на дорогу до офісу й «насолоджувався» тижневою відпусткою кілька разів на рік. Зараз я ще веду освітній онлайн-проєкт ProfitZone, в якому навчаю охочих відкрити свій бізнес в інтернеті на найуспішнішій міжнародній торговельній платформі світу, навчаю, як продавати книги на Amazon, отримуючи добрий прибуток.

Я маю 8-річний досвід роботи та заробітку в інтернеті, тому розбираюся, і можу зробити для вас огляд найкращих перевірених варіантів заробити гроші онлайн, міфів, пов’язаних із цією темою, а також попередити про небезпеки та надихнути на реальний інтернет-заробіток.

Ви можете піти перевіреним шляхом з гарантованим прибутком, або можете створити щось своє, керуючись досвідом, який тут викладу.

Я хотів би, щоб цей текст приніс користь кожному, хто його прочитає, і щоб кожен знайшов щось для себе. Ви отримаєте нові знання, які складуться для вас у власну геніальну бізнес-ідею щодо заробітку грошей у мережі, або скористаєтеся моїм прикладом. Можливо, ви зарядитеся моєю любов’ю до своєї справи, і вона дасть вам цей необхідний чарівний стусан старт для заробляння онлайн. А може, ця інформація надихне вас на те, щоб мріяти вільніше і рухатися до мрії впевненіше. Не дозволяти собі ні на мить уявити, ніби ви заробляєте «байдикуванням», сидячи на своєму дивані. Натомість створити справжню велику мрію, чітко побачити покроковий план її підкорення та зробити найважливіше — перший крок. Тож поговорімо сьогодні про те, як заробити гроші в інтернеті.

Заробіток на Amazon

Спочатку я розповім про справу, якою горю сам. Упевнений, що для багатьох з вас саме цей бізнес стане втіленням усіх бажань та реалізацією того, що ви шукали весь цей час.

Як влаштований заробіток на Amazon у книжковому секторі

95% цільової аудиторії цього бізнесу — американці. Вони звикли рахувати свій час, бо абсолютна більшість має погодинну зарплату. Тож коли людина шукає якусь потрібну інформацію, вона одразу рахує, скільки часу в доларах витратить, доки знайде щось корисне. Серфінг в інтернеті з’їдає купу часу, який можна витратити з фінансовою вигодою. Тому громадяни США вважають за краще отримувати змістовну й конкретну відповідь на своє запитання миттєво, купивши за кілька доларів книжку, і «гуглять» її на Amazon. Саме такі електронні книжки, які відповідають на питання «How to», я створюю та публікую на платформі. Це рецепти страв, описи дієт, поради з рукоділля, виховання дітей і навіть з психології відносин. Угадайте, які книжки розліталися краще за гарячі пиріжки у 2020-му? Правильно: «Як зробити маску своїми руками» та «Чим зайнятися на самоізоляції».

Створення книжкового онлайн-магазину на платформі не потребує спеціальних знань та вмінь. Потрібно мати комп’ютер, навички володіння ПК на рівні впевненого користувача та початкову англійську. І навіть якщо у своїй англійській ви не впевнені, вам легко допоможе гугл-транслейт — цього для старту цілком достатньо. Тож розпочати ви можете вже зараз.

Те, що мене привабило в цьому варіанті, коли я підшукував хороший заробіток в інтернеті, це дохід, який не потребує великих вкладень (ні фінансових, ні професійних), та заняття, яке розвиває тебе постійно. Плюс ти створюєш щось корисне й таке, що має попит. Продаж книг через інтернет задовольнив усі мої запити.

Яких вкладень вимагає книжковий онлайн-магазин на Amazon?

Головне, на чому слід наголосити: стартовий капітал не є обов’язковим. Вам не потрібно буде орендувати приміщення та обладнувати його. Не треба наймати працівників. Не доведеться витрачатися ні на зберігання такого товару, ні на його видання (поліграфію), ні на престури для реклами книг. Для старту потрібна сума, еквівалентна двом піцам, які ви замовляєте щосуботи, та двом чашкам кави.

Стамбул і та сама кава або чай

А оскільки цей спосіб заробити гроші сидячи вдома не вимагає великих фінансових вкладень, потрібні інші — ваш час. Річ у тім, що цього бізнесу треба навчитися, детально в ньому розібратися й розкрутити його, щоб він приносив хороший прибуток. Є певні алгоритми дій, які ви виточуєте для себе, навчаючись методом спроб та помилок. Але в такому разі ви витрачаєте занадто багато найціннішого свого ресурсу — часу, і набиваєте багато ґуль. За вас це вже зробили інші, просто скористайтеся їхнім досвідом. Прекрасний альтернативний спосіб: навчитися заробляти гроші в книжковому Amazon бізнесі у видавців-практиків. Звісно, кожен вибирає собі, яким шляхом піти. Але, якщо хочете, я можу навчити. Переходьте за посиланням, дивіться відгуки та результати моїх випускників, реєструйтеся на курси (або правильніше їх назвати освітніми програмами з постійною підтримкою учнів, безплатними вебінарами, корисним програмним забезпеченням, техніками тайм-менеджменту й особистої продуктивності).

Як створюються книги

Спочатку потрібно вивчити попит — знайти запитання, відповіді на які шукають потенційні читачі. Це стане темою для книги. Тоді ви можете писати свої книги самостійно заради самовираження та економії коштів, але амазон-видавці найчастіше наймають для цього письменників, а самі займаються іншою роботою. Спочатку слід промоніторити найактуальніші пошукові запити на платформі, щоб вибрати тему для нової книги. Потім треба скласти ТЗ для найманих співробітників, які її створять. Далі — лістинг, це як окремий акаунт для кожної книжки, де є її опис, вартість, акції та найважливіше — відгуки людей, які її прочитали. Коли книга опублікована — час займатися просуванням: комплекс маркетингових дій, налаштування реклами та інше. Як бачимо, робота менеджерська. Але варто набити руку — вона стає автоматичною. Дві години на день — і всі ваші книги добре продаються, приносячи бажаний пасивний заробіток в інтернеті. Як я вже казав, простий алгоритм дій — і золотий ключик у вас у кишені.

Якщо бажаєте, можу навчити вас за 30 днів. Пройшовши мої курси, починаючи з нуля, ви матимете власну першу опубліковану книгу на Amazon, випускаючись. Тобто вже почнете заробляти на платформі. Далі — масштабуватися за вивченим алгоритмом від А до Я, який я вам дам. Також алгоритм роботи детальніше можна вивчити на безплатній демоверсії курсу, лише 5 уроків. Ви отримаєте необхідну базу знань, фундамент та основу для розвитку власного бізнесу.

Amazon — це давно перевірена тема. Цей бренд уже давно не звучить як екзотика. Онлайн-платформа з оборотом 247 млрд доларів за 2020 рік стала для більшості людей улюбленим і взагалі єдиним під час локдаунів торговельно-розважальним центром. І вони не мають наміру звідти йти.

А якщо говорити саме про нішу «книжковий бізнес на Amazon», то ось вам ще один доказ — Всесвітній Фонд Kindle Direct Publishing. Це щомісячні виплати всім видавцям роялті за продані книги. У лютому він становив 35,4 млн доларів. Уявляєте, який величезний попит та ринок загалом?

Що потрібно вміти для ведення онлайн-бізнесу на Amazon і як цього навчитися

Ще раз коротко про схему заробітку:

  • реєструєтеся на платформі та в системі Payoneer, через яку Amazon виплачуватиме зароблені кошти;
  • здійснюєте моніторинг ринку, вибираючи актуальну тему для книги;
  • створюєте якісну книгу;
  • розміщуєте готовий продукт на платформі;
  • проводите рекламну кампанію свого видання;
  • наприкінці місяця отримуєте дохід від проданих книг на картку в доларах США.

Усі тонкощі справи пізнаються в процесі роботи: набивається рука, наповнюється база фрилансерів, з якими комфортніше працювати, входять у звичку зручні прийоми, збільшується кількість знайомих амазон-підприємців, які діляться один з одним досвідом та корисними порадами.
У моїй навчальній програмі є абсолютно всі покрокові інструкції про те, як відкрити бізнес на Amazon та алгоритми дій — від реєстрації необхідних акаунтів та ознайомлення з найкращими базами фрилансерів до вивчення лайфхаків щодо просування своїх книжок та зручних способів виведення зароблених коштів. Усі російською мовою. І можна почати з пробного курсу.

Інші 20 способів заробити гроші онлайн

Тепер про інші можливості, які надають реальний заробіток в інтернеті. Ролей, які ви можете на себе приміряти за плату, достатньо: фрилансер, блогер, віртуальний помічник, орендодавець, учасник соцопитувань і навіть тестувальник ігор. Давайте детальніше розглянемо ці робочі способи заробити в інтернеті.

Найпростіші варіанти онлайн-заробітку

Хоча ми й сміємося із запитання «Що б такого з’їсти, щоб схуднути», на схоже запитання «Як нічого не роблячи, заробляти на своєму дивані» є слушні поради. Наводжу топ найкращих перевірених способів нижче.

  1. Розгадування капчі, порівняння картинок, перехід за посиланнями.
  2. Перевірка сайтів на відповідність пошуковим запитам або на дозвіл переглядати контент аудиторії, молодшій за 18 років, перегляд роликів, прослуховування музики (Musicray, BeatDec).
  3. Заповнення анкет (просто загуглить «платні опитування»).
  4. Створення зведення останніх новин.
  5. БОНУС: заробіток онлайн на іграх! Звучить, як мрія? Застосунок AppKarma готовий здійснити її. 

Щоправда, дохід спочатку буде в балах чи подарункових сертифікатах. Але накопичивши достатньо очок, ви можете вивести реальні долари на картку PayPal.

Ці й подібні дрібні завдання не вимагають від вас жодних спеціальних навичок, вкладень грошей та особливих труднощів — просто клікніть. Щоправда, платять за це відповідно — від 6 копійок до 13 гривень за одиницю виконаного завдання. Скільки ви можете наклікати? Але якщо цікаво спробувати, такі завдання можна знайти на «Адвего», наприклад. Загалом, якщо уявити себе всередині комп’ютерної гри, завдяки такому заробітку грошей в мережі ви отримуєте монети, але жодним чином не прокачуєте свого героя. Тобто до 90-го левела вам не дістатися таким чином. Але прокрастинацію просто і корисно замінити такими легкими та цікавими заняттями. Якщо ж ви не просто хочете заробити гроші сидячи вдома, а в процесі хочете щось створювати, розвиватися та професійно зростати, розглянемо нижче серйозніші варіанти.

І ще один важливий момент: не роблячи жодних вкладень, ви не отримаєте на виході задовільного результату. Щоб виросла плодюча яблуня, слід зростити зернятко. Тож настав час обговорити головний міф: «Чи можна заробити гроші в інтернеті без вкладень».

Міф 1: Чи буває онлайн заробіток без вкладень?

Так. Без фінансових вкладень буває. Але віддавши перевагу такому заробітку грошей у мережі, ви повинні вкласти свою працю, час або певні професійні навички. Тож заробіток взагалі без вкладень — це міф.

Що я хочу сказати тут: коли ви чуєте думку, що інтернет-заробіток — це обман, казка для наївних мрійників, ви маєте розуміти кілька речей. По-перше, так вважають і стверджують ті, кому, на жаль, не вдалося заробити гроші, не виходячи з дому. Чому? Завищені очікування. Наприклад, отримати дохід, не роблячи нічого. Або не вміючи нічого. Або спробувавши вписатися в онлайн-бізнес, в якому нічого не розумієш, не проходячи навчання. Хто ж оплачуватиме курси, якщо хоче заробляти з нуля? Те саме стосується бірж та гри на продажу валюти. По-друге, так вважають ті, хто постраждав від шахраїв або сам спробував застосовувати чорні схеми (цю тему обговоримо трохи нижче).

Але зауважте: ті, кому вдалося заробити в інтернеті, до того ж непогано, не надто схильні про це розповідати, вони просто продовжують займатися своєю справою та збирати з неї вершки.

Приблизно так можна знімати вершки десь в Індонезії

Тож пасивний заробіток в інтернеті — не міф, але він у будь-якому разі потребує якихось вкладень — це або гроші, або час.

Способи заробляти дистанційно, для яких потрібно щось вміти або мати

Ми вже обговорили, що в онлайн-заробіток треба щось вкладати — не гроші, то час. Ще є робота через інтернет, яка потребує певних навичок чи володіння певними об’єктами. Ось варіанти:

  1. Здавати майно в оренду: житло на Airbnb, автомобілі в таксі, гаражі, що пустують, а також будь-які інші речі — від туристичних наметів до інструментів. Просто загуглить «сервіс оренди речей». Але, як відомо, щоби продати щось непотрібне, треба спочатку купити щось непотрібне ((с) «Простоквашино»).
Коли здав будинок в оренду
  1. Хендмейд. Вмієте робити красу руками? Є люди, які залюбки її купили б! Тут у вас два варіанти: або створюєте власний інтернет-магазин і розкручує його в соцмережах, або заходите на вже розкручений сайт для продажу своїх виробів Etsy.
  2. Онлайн-переклад чи транскрибування. Вибачте, що звів в один пункт, але інформації надто багато, а моє завдання просто ознайомити вас із можливостями. І поліглотам, і людям, згодним розшифровувати аудіозаписи, друкуючи їх, доведеться «погуляти» інтернетом у пошуках клієнтів. Другі можуть завітати на сервіс Amazon Mechanical Turk, там багато мікрозавдань.
  3. Онлайн-уроки та вебінари. Тут усе просто: вмієте щось — навчіть ближнього. Зараз особливо сприятливий час для навчання онлайн — усі хочуть! Skillshare, Udemy і подібні сайти вам на допомогу.
  4. Фото та відеоконтент. Створюйте та продавайте на фотобанках та стоках. До того ж, заслуживши репутацію, можна стати штатним фотографом ресурсу.
  1. YouTube-канал.
  2. Подкаст.
  3. Блог.
  4. Партнерська програма (коли у вас свій канал, подкаст чи блог).

Останні пункти — надто велика тема, щоб тезово її описувати, та й доволі широко відома, щоб ви про неї не знали. Залишаю її на ваше самостійне вивчення за потреби (просто нагадую, що таке є).

Обговорюючи заробіток в інтернеті вдома, маю застерегти від чорних схем для заробітку та шахраїв, які хочуть нажитися вашим коштом (використовуючи ваші навички чи майно) та обіцяють золоті гори абсолютно безплатно.

Безплатна мишоловка, або шахраї із сиром

Більшість шахраїв грають на ваших емоціях. Завжди думайте холодною головою перед тим, як реєструватися на сумнівних ресурсах, переходити за підозрілими посиланнями й особливо ділитися особистими даними (паспорт, код, CVC картки тощо).

  • Вас просять зробити передоплату, «депозит», купити методичні посібники або виконати тестове завдання, щоб потім заробити чи щось отримати — не ведіться! Уникайте будь-яких «уранці гроші — увечері стільці».
  • Переказуєте гроші з гаманця на гаманець — заробляєте не ви, а на вас.
  • Вирішили застрибнути в останній вагон фінансової піраміди — пам’ятайте: у цій схемі заробляє лише верхівка, решта будуть обдурені ілюзією прибутку, а потім втратять усе, коли бульбашка лусне.
  • Вам пропонують дорогий товар (наприклад айфон) за дуже низькою ціною — після передоплати ви вже не знайдете ні продавців, ні своїх грошей.
  • Стати дистриб’ютором, купити або продати зірку, ділянку на Місяці, засіб для миття посуду, підлоги та кішки в одному флаконі, зуб тигрової акули від вроків, крем для збільшення вух — ну ви зрозуміли…
  • Ігрові портали — без коментарів.
  • Хайп.

Хочу прокоментувати останній пункт окремо та в порівнянні з темою «заробіток на Amazon». Інтернет настільки вільна зона, що в ній, на жаль, дуже легко існувати проєктам-одноденкам. Їх не регулює закон і ніхто не перевіряє. Використовуючи найсучасніші інструменти маркетингу та психологію впливу, такі проєкти можуть наробити такого галасу, щоб зібрати купу коштів і просто «розтанути» наступного дня. Також є чесні проєкти, які просто не здатні виправдати покладені на них очікування, не можуть впоратися з конкуренцією або не створити попит та прогорають. На жаль, разом із ними прогорають люди, які шукали легального хорошого заробітку в інтернеті. Єдиний спосіб запобігти таким ситуаціям — це усвідомленість ваших дій і тверезий погляд.

Натомість на Amazon ви володієте книгами, але склад не потрібен. Не потрібні послуги поліграфії — Amazon друкує книжки сам і лише під конкретне замовлення клієнта. Тож вашу книгу навіть неможливо вкрасти. У вас немає жодних ризиків. І це вигідно відрізняє вас від людей, які використовують своє майно чи інтелектуальну власність для заробітку через інтернет та мають реальні ризики.

Найнадійніші способи заробити гроші вдома — власний онлайн-бізнес

Тут ідеться про варіанти, що приносять хороші гроші й потребують чималих вкладень — справжня, але дистанційна робота. Тут, звісно, потрібна спеціальна освіта або необхідні професійні навички. Це найреальніший заробіток в інтернеті, який вимагає таких же реальних вкладень часу, вашої праці та стартових капіталів. І це мій улюблений сектор!

  1. Фриланс. Сфера, де ви отримуєте дохід, продаючи свої послуги. Майже все, як в офісі, тільки це можливість заробити гроші, не виходячи з дому. І тут на вас більше відповідальності: ніхто не контролює процес вашої роботи, ви видаєте готовий фінальний продукт. Ну й самі контролюєте робочий графік та своє завантаження. До найпоширеніших і найпопулярніших фриланс-професій належать: дизайн, копірайтинг, програмування (написання коду та створення застосунків). Також має попит віддалене консультування. Наприклад, консультаційні послуги у сфері інтелектуального аналізу даних. Допомога компаніям у маркетингу та рекламі — також поширений варіант, як і налаштування реклами у Facebook для малого бізнесу, контекстної реклами Adwords та «Яндекс Директ», пошукова реклама, лідогенерація. Віртуальні помічники потрібні дедалі більшій кількості компаній та приватних підприємців. Отримуйте професію — і починайте заробляти, тим паче попит на співробітників на дистанційці зараз величезний.
  2. Краудфандинг — це залучення фінансування на свій проєкт, коли у вас є бізнес-ідея або творчий задум і ви збираєте аудиторію потенційних споживачів та інвестиції. Топ-платформа для такої справи — Kickstarter. Ця платформа сама по собі не є майданчиком для заробітку, на ній ви лише можете зібрати стартовий капітал, щоб не брати кредит у банку на відкриття своєї справи. І на таких платформах є правила: ваш проєкт має припускати створення чогось, чим потім можна ділитися, він має бути чесним та прозорим (чітко та зрозуміло описаним).
  3. Інформаційні портали, які публікують різноманітні, але затребувані матеріали, а також дорвеї, які, вивішуючи банери, можуть заробляти на рекламі, партнерстві, арбітражі та інших онлайн-інструментах. Тут все просто: реєструєте домен, наповнюєте портал контентом і отримуєте свій заробіток вдома, «ділячись» своїм трафіком з іншими за гроші.
  4. Перепродаж сайтів і просто доменів — купи-продай, але розумій ризики та потенційну вигоду. Тут потрібно розбиратися в сайтах, бачити можливості їх монетизації, знати, де шукати для себе найкращих клієнтів. Ви маєте розуміти, які доменні імена є популярними, і коли знаходите і купуєте ефектне ім’я, треба зробити так, щоб у вас його купили вже дорожче. Вдалі угоди приносять дуже хороший прибуток.
  5. Дропшипінг (з Ebay та Walmart на Amazon) та перепродаж з Aliexpress — посередництво між виробником та кінцевим споживачем. Вибираєте товари у виробників, створюєте під них красивий зручний сайт (або акаунт на Amazon), будуєте гарну рекламну компанію, покупець замовляє та оплачує товар у вас, а доставлення йому додому робить виробник. Ви надсилаєте постачальнику суму, еквівалентну закупівельній вартості. У цьому випадку ваш заробіток в інтернеті вдома — відсоток, націнка на товар, яку ви визначаєте. Вам не потрібні склади, логістика та співробітники. Усе, що вам потрібно — це відмінно налагоджена комунікація з виробниками й покупцями. Адже якщо вони не будуть задоволені товаром, то розбиратися з проблемами (не те доставили або зламали в процесі доставлення тощо) — нести відповідальність доведеться вам. Виробникам це вигідно, тому що не потрібно окремо налагоджувати збут, вони сфокусовані на виробництві.
  6. Товарний бізнес на Amazon — викупаєте товар у виробника й торгуєте самостійно. «Товарка» на Amazon — популярніший і зрозуміліший спосіб онлайн-заробітку в порівнянні з амазон-книгами. Якщо ви шукаєте варіанти для свого онлайн-бізнесу, ви його вже докладно дослідили. І декому здається, що цей спосіб прибутковіший. Проте товарний бізнес має низку мінусів у порівнянні з видавничим. Ось деякі з них:
  • платна та складніша реєстрація акаунту в порівнянні з 5 хвилинами, за які реєструється книжковий обліковий запис;
  • дорожчий вхід у бізнес — $3000-5000 на закупівлю першої партії товару, на відміну від $300 на створення перших книг;
  • склад, запаси якого потрібно постійно поповнювати, а також товар, у якому «заморожені» ваші гроші, поки його хтось не купить. Натомість книги вам не потрібно зберігати, Amazon друкує їх сам під конкретне замовлення;
  • вартість реклами AMS від $1 проти вартості реклами книг від 10 центів;
  • товарний бізнес не дає змоги поїхати на кілька місяців до іншої країни, він ніколи не буде повністю пасивним, за ним доведеться постійно наглядати.

Ну й ще чимало інших особливостей. Якщо цікаво, детальніше ви можете прочитати в цій статті.

Міф 2: Пасивний інтернет заробіток, або «грошики капають»

Думаю, на цьому етапі ви вже приблизно зрозуміли все про пасивний онлайн-дохід. Але все-таки повторимо. Він існує. Щоправда, надходить за умови певного вкладення ресурсів. Хоч зробили ви фотографію, яка тепер регулярно продається на стоку, як ми говорили в розділі вище, хоч побудували бізнес та делегували завдання найманим фрилансерам. Головне, що ви щось створили, щоб отримувати з цього дохід.

Випадки, коли вам пропонують пасивний прибуток з нуля, як ви вже зрозуміли, — це лише спроба заробити на вашій наївності чи непоінформованості. Такий «заробіток» — це безумовний міф.

Так само як і мільйони, зароблені в інтернеті. Корпорації Facebook, Google та Amazon, звісно, яскраві живі приклади цього, точніше, їхні власники. Але це поодинокі випадки. Мій бізнес скромніший. Я ніколи не хотів бути мільйонером, мені потрібна була свобода: фінансова та географічна. Власне, Amazon онлайн-видавництво це забезпечує. І маю речові докази: я об’їхав майже весь Схід, Європу й осів на час карантинів у південній морській країні разом зі своєю родиною.

З сином під час трекінгу Лікійською стежкою

А чого хочете ви?

Автор: Антон Петренко, Аmazon-підприємець, мандрівник та автор блогу GoodStory.net

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук