Заснований українцем стартап Matter Labs зібрав $50 млн

Читати на RU

Заснований українцем Олексієм Глуховським, стартап Matter Labs, який розробляє протокол масштабування для блокчейна Ethereum, зібрав $50 мдн. AIN.UA розповідає подробиці угоди.

  • Інвестиції в розмірі $50 млн були отримані в рамках раунду фінансування серії B. Раніше, в лютому 2021 року, стартап залучив $6 млн в раунді А.
  • Як зазначає TechCrunch, раунд очолив Andreessen Horowitz (a16z), також участь взяли Placeholder, Dragonfly, Blockchain.com, Crypto.com, 1kx та інші інвестори. Всього в 70 учасників.
  • Інвестиції будуть використані для фінансування зростання Matter Labs, включаючи розширення наукових та інженерних команд стартапу.
  • Зараз стартап набирає команди в Києві та Берліні, є десяток відкритих вакансій.
  • Компанія Matter Labs була заснована в 2019 році. Засновниками є українець Олексій Глуховський і уродженець Росії, який емігрував до Європи, а потім до Канади, Олександр Власов.

Що робить Matter Labs

Оскільки криптовалюти стають все більш популярними, безліч нових користувачів і розробників децентралізованих додатків виявляють, що обмеження обсягу мережі Ethereum перетворили її в досить зайняте місце для ведення бізнесу через повільні транзакції і непомірно високі збори. Matter Labs розробляє протокол масштабування для блокчейна Ethereum, який зменшує трафік на центральному блокчейні Ethereum, переводячи важку роботу з обробки транзакцій на ефективні вторинні ланцюжки, які записують транзакційні пакетні дані в основну мережу Ethereum. Це рішення дозволяє розробникам скористатися більш швидкими і дешевими транзакціями, не втрачаючи безпеки екосистеми Ethereum. Matter Labs створює технологію доказів з нульовим розголошенням (ZK) на Ethereum і запустила свій перший загальнодоступний прототип накопичувального пакету ZK в 2019 році.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук