Spotify як джерело пасивного доходу. Скільки платформа платить за прослуховування – кейс

Читати на RU

Хлопець із Нідерландів на ім’я Тіс грає класичні твори на фортепіано. Півроку тому він вирішив, що хоче ділитися творчістю зі світом і заробляти на цьому. Він завантажив свою музику на Spotify. У статті на Medium Тіс розповідає, що з цього вийшло і як заробляти на платформі більше. AIN.UA зробив скорочений переклад.

Зображення: AIN.UA

Загалом за півроку мою музику на Spotify прослухали понад 82 000 разів, за які платформа заплатила мені трохи більше $170 – це $2,125 за 1000 трансляцій. Водночас YouTube платить мені близько $1,20 за 1000 прослуховувань на YouTube Music, Apple і Amazon – близько $3 за 1000 стрімів.

Spotify платить тільки за прослуховування, які тривають не менше 30 секунд. Водночас, якщо ваш трек увімкнула величезна кількість людей уперше, але не прослухали його довше ніж півхвилини – це не зарахується. Такого поняття, як «унікальні слухачі» у Spotify немає, на платформі основна метрика – повноцінний стрім.

У середньому кожен слухач програє мою музику 5-6 разів на місяць. Мій дохід відносно стабільний через те, що я граю класичну музику. Людям завжди буде цікавий Бах або Моцарт. Якщо говорити про інші жанри, там буде сезонність. Наприклад, пісні Мерайя Кері знову лунатимуть звідусіль у грудні.

Spotify як джерело пасивного доходу

Стабільність доходу в моєму випадку – це добре, але його розмір ($2,125 долара за 1000 трансляцій) – замалий. Щоб отримувати $1000 на місяць, вашу музику мають прослуховувати близько 470 000 разів або 15 700 разів щодня. Відомим особистостям, які є частиною лейблів, із цим простіше: у Еда Ширана мільйони стрімів щодня. Для тих, хто як і я, захоплений музикант – це немислимі цифри.

Проте такі платформи, як Spotify, пропонують хороші можливості отримувати пасивний дохід. По-перше, вашу музику люди можуть додавати собі в плейлисти, що вже гарантує її періодичне прослуховування одним користувачем. З часом кількість збережень зростатиме – кількість стрімів також збільшуватиметься. Користувачі також можуть підписатися на вас у Spotify і відстежувати ваші оновлення. Чим більше підписників, тим більше прослуховувань.

До того ж, кількість користувачів Spotify стрімко зростає, тому можна з упевненістю стверджувати, що у платформи великий потенціал для таких музикантів, як я.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук