Ігрова тематика і максимум для співробітників — як влаштований київський офіс Voki Games

533
Читати на RU

Voki Games — міжнародна студія з розробки мобільних ігор в жанрі Hidden Object. У квітні 2020 року компанія випустила гру Manor Matters, яка за півтора року встигла побувати в топі ігор в AppStore в Канаді, США та Україні. У листопаді 2021 року гра входить в ТОП-3 світу за жанром Hidden Object, а кількість завантажень становить понад 33 мільйони.

Студія має 3 офіси в світі: в Києві, Одесі та Лімасолі (Кіпр). Загальна кількість працівників перевищила позначку в 550 осіб. AIN.UA відвідав київський офіс Voki Games з фотозвітом і розповідає, як все працює.

Як працює офіс Voki Games

Київський офіс Voki Games розташований в бізнес-центрі «Сенатор», де займає весь третій поверх. Загальна площа – 2 070м2. Це перший офіс Voki Games, в якому компанія займається вже більше трьох років.

Локація в Києві була обрана за кількома критеріями, відзначили в Voki Games. По-перше, зручне місце, щоб вся команда могла легко дістатися туди, як на метро, так і на автомобілі. По-друге, перевага спочатку віддала хорошому бізнес-центру. По-третє, вони шукали місце з розвиненою інфраструктурою.

Офіс був спроектований компанією Denza. Оскільки компанія займається іграми, багато що про них нагадує. Наприклад, біля входу всіх зустрічає червона кішка – один з персонажі гри Manor Matters. Крім того, персонажів і сцени з гри можна побачити на пофарбованих стінах. Скло конференц-залів повторює корпоративні кольори.

Частина простору Voki Games перетворюється в офіси, але в основному співробітники працюють на просторому відкритому просторі. Також розкидані по офісу «розкидані» конференц-зали, індивідуальні будки для здійснення дзвінків, а також м’які лаунж-зони, які використовуються для проведення мітингів і відпочинку.

На етажі є дві кав’ярні і велика кухня. Крім того, ігрова кімната з ігровою станцією, чотирма потужними комп’ютерами, настільними столами, настільним тенісом і футболом. Також є масажний кабінет, який не функціонує через карантин — компанія компенсує масаж в медичних установах.

Як організована команда

Найбільшим відділом Voki Games є художники. Всього в компанії більше 50 відділів, деякі з них досягають 60 осіб. При цьому суворої ієрархії немає. Компанія працює на матричній системі, і всі співробітники можуть легко вирішувати питання не тільки зі своїм керівництвом. При бажанні член команди Voki Games може переїхати в інший відділ.

До карантину через пандемію коронавірусу співробітники Voki Games працювали з офісу. Але вже тоді керівництво почало замислювати модель роботи з будь-якої точки світу, відзначають в компанії. Разом із введенням карантинних обмежень компанія перейшла на повну дистанційну. Зараз Voki Games працюють за змішаною моделлю.

Кожен співробітник самостійно вибирає найбільш оптимальний формат, який при необхідності може бути змінений. Так, кожен день ходити в офіс, працювати з дому або поєднувати роботу з дому та офісу. При цьому при постійній офісній роботі можна взяти кілька віддалених тижнів / місяців і працювати в зручному місці. Співробітники, які обрали повноцінний дистанційку, можуть прийти в офіс — біля кожного відділення є вільні місця (коворкінг).

Для оцінки продуктивності співробітників компанія використовує внутрішню систему оцінки. Залежно від відділу, в якому працює людина, вона може відрізнятися.

На якому обладнанні працюють працівники

Обладнання купується індивідуально, виходячи з потреб і завдань співробітника. Це може бути ноутбук або настільний комп’ютер. Певний вид навушників або безперебійники для комп’ютерів, мишки — все це можна вибрати для себе, компанія придбає.

Виплати працівникам

Voki Games діють відповідно до трудового законодавства. Так, кожен працівник має право на відпустку: 24 календарних дні + 2 дні відпустки від компанії. Відпустка оплачується незалежно від стажу або часу роботи в компанії. Лікарняний також покривається відповідно до закону.

Соціальний пакет включає:

  • компенсація за обіди. Поряд із зарплатою всі члени команди отримують виплати, порівнянні з сумою, яку вони могли б витратити на обіди в будні дні. Залежно від міста сума може змінюватися;
  • медичне страхування;
  • компенсація за спорт та обладнання. Раз на рік співробітник отримує фіксовану суму, яку він може витратити на все, що пов’язано зі спортом: спортивний одяг, взуття та спорядження, участь в гонках, застосування медитації, оздоровлення і т.д.

Двічі на тиждень компанія проводить онлайн-заняття йогою і один раз заняття пілатесом. Співробітники беруть участь у всеукраїнських бігових змаганнях, марафонах, напівмарафонах. Для співробітників, які люблять грати у футбол, орендується футбольне поле.

Кожен співробітник отримує доступ до електронної корпоративної бібліотеки. Крім того, в Voki Games проходять курси англійської мови. Також є менеджер з розвитку, який разом з People Partner відповідає за індивідуальні плани розвитку співробітників, організацію вебінарів та інших заходів для професійного розвитку.  

Як потрапити в Voki Games

Voki Games працює з декількома інструментами. Це оголошення на сайтах вакансій і спілкування з кандидатами через LinkedIn. Компанія також має внутрішню рекомендаційну програму. Процес найму залежить від вакансії.

Процес відбору починається зі спілкування з відділом кадрів. Далі для деяких спеціальностей може бути тестове завдання. Завершальний етап — спілкування з лідом і отримання офера. Випробувальний термін займає до трьох місяців. Voki Games створила бота в Telegram, який допомагає новачкам в комфортній адаптації.

«У нас немає обмежень за статтю, віком та іншими характеристиками. Кожна вакансія вимагає свої хард скіли, але крім того, під час співбесіди ми приділяємо велику увагу софт скілам. Ми цінуємо ту атмосферу, яка існує в компанії, і для нас важливо, щоб новий член команди доповнював і зміцнював її», – йдеться в повідомленні.

На момент публікації матеріалу в Voki Games шукають фахівців середнього і старшого рівнів, зокрема: продюсерів, гейм-дизайнерів, менеджерів проектів і художників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук