«Мінфін» і Dragon Capital готують додаток для інвестицій Multi Invest

759
Читати на RU

Засновники сайту minfin.com.ua та інвестиційної компанії Dragon Capital готуються до запуску мобільного додатку Multi Invest, який дозволить українцям інвестувати в акції міжнародних компаній, фонди, криптовалюту та українські держоблігації.

Реліз Multi Invest запланований на перший квартал 2022 року. Multi Invest забезпечить доступ до купівлі цінних паперів, створивши конкуренцію «традиційним» українським інструментам: валюті, нерухомості та банківським депозитам. Додаток поєднує в собі всі ключові види інвестицій, якими можна управляти у телефоні: від державних облігацій до криптовалют.

«Якщо раніше ставки за депозитами були вищими, то зараз вони в середньому 8,6% і ледь покривають інфляцію на рівні 11%. Це змушує людей шукати нові комбінації інвестицій і розширювати свій набір інвестиційних інструментів», – говорить Костянтин Вайсман, керівник Fintech, співзасновник компанії Treeum, менеджер «Мінфін».

Згідно з дослідженням Gallup, 56% американців володіють коштами в акціях різних компаній. Офіційної статистики по Україні немає. Але, за словами Вайссмана, українців, які інвестують на фондовому ринку, менше 1%.

Додаток Multi Invest. Фото: «Мінфін»

На сайті multi.ua також можете залишити свої контакти, щоб завантажити Multi Invest після релізу.

Чому це цікаво?

У серпні аналогічне рішення оголосив monobank. Співзасновник компанії Олег Гороховський оголосив про плани інтеграції з американською торговою платформою цінних паперів. В Україні вже кілька років можна купувати акції іноземних компаній безпосередньо через іноземних брокерів, але дійсно зручних і масових інструментів поки немає. Релізи таких додатків можуть змінити ситуацію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук