Українські ресторатори кажуть, що вже стикнулися із підвищенням цін на продукти, оренду приміщень та з проблемами пошуку персоналу. Усе це призведе до підвищення цін у меню. Про це розповідають Delo.ua.
Київський ресторатор Дмитро Борисов, засновник мережі «Ресторани Борисова», розповів, що оренда приміщення має складати в ідеалі 10%, але точно не більше 15% від доходів ресторану. Інакше — працювати невигідно. Борисов розповів, що саме з цієї причини йому довелося закрити кілька ресторанів.
Ресторатор Вадо Арзуманян, власник мережі «Рестарон», розповів, що його шокувало підвищення цін на комунальні послуги у шість разів, що особливо болісно коли під час карантину в закладах не повна посадка.
Підвищення вартості продуктів призводить до того, що фудкост у ресторанах може сягати 50-55%. В інтерв’ю з власником мережі Bimbo ми обговорювали, що в ідеалі фудкост має триматися на рівні 32-40%.
Власник мережі Salteira Олександр Савілов повідомив, що буде змушений підняти ціни в меню на 15-20% через збільшення витрат на продукти на 50%. Дмитро Борисов припустив, що ресторатори можуть підняти ціни й на 50%.
Нагадаємо, що ми розповідаємо про те, як відкривати ресторани по франшизах Борисова. Наприклад, Pinzarella, Dogz&Burgerz або БПШ.