Огляд ноутбуків Apple: чим новий MacBook Air M1 кращий ніж MacBook Pro 2020?

1990
1

MacBook – це ноутбук для роботи. А в останньому оновленні лінійки 2021 ці пристрої отримали ще більше можливостей. З погляду дизайну вже п’ять років нічого не змінюється. Але останній MacBook Air M1 безперечно став лідером і улюбленцем усіх шанувальників яблучної продукції. Хоча і новий M1 MacBook Pro практично нічим не поступається, оскільки внутрішня база у них цього року дуже наближена один до одного.

Apple вже запускає в медіа інсайдерську інформацію про майбутню модель MacBook Air 2022 року. Поки не було офіційної презентації, можна лише припустити перелік параметрів. Але обіцяють зробити цю новинку особливо потужною.

Але якщо ви надаєте перевагу вже перевіреному Pro 2021 року, то можете взяти участь у розіграші від оператора мобільного зв’язку «Київстар». Завантажуйте додаток Мій Київстар у магазинах Google Play та App Store безкоштовно, виконуйте умови розіграшу та чекайте на результати.

Air VS Pro: 5 відмінностей ноутбуків

Розробники цього року зробили обидві серії ноутбуків максимально схожими. Окрім попередньої камери та роз’ємів, які завжди збігалися, ці моделі отримали ще й ідентичний процесор – власну розробку М1. Однак все одно моделі M1 MacBook Air та M1 MacBook Pro не могли б бути максимально ідентичними, інакше це було б не в стилі Apple.

Стиль, естетика та дизайн

Виглядають обидві моделі просто та зі смаком. В оформленні вони не мають зайвих вишукувань. Модель Air представлена ​​у трьох кольорах:

  • золотий;
  • сріблястий;
  • сірий космос.

Його конкурент оформлений лише у двох відтінках на вибір – золотого в асортименті не передбачено. Навіть із відмінністю у розмірі дисплея обидві моделі не виглядають надто великими. Вони компактні та мобільні. Їх легко брати з собою на роботу, у подорожі чи поїздки. Фактично тут моделі ідентичні, якщо не брати до уваги різницю в один колір.

Графіка, рендеринг та процесор

Графічний процесор стає однією зі складових ноутбука від Apple. Тому що його часто використовують для обробки фотографій, створення тривимірних об‘єктів або монтажу.

Тут значно потужнішим буде модель Pro з десяти- або шістнадцяти- (у максимальній конфігурації) ядерним процесором. До того ж загальний обсяг оперативної та внутрішньої пам’яті теж вищий, що відкриває більше можливостей для обробки графіки.

У той час як у Air максимальна кількість доходить до 8. Хоча сам чіп М1 власного виробництва розробників стає популярним завдяки можливості непомітно «викинути» з роботи пару ядер. Вони настільки потужні, що неправильне функціонування одного чи двох практично непомітно, особливо для звичайного користувача.

Продуктивність та можливості роботи

Особливість ноутбука 2020 року – можливість працювати в безшумному режимі. Насамперед це відбувається за рахунок відсутності вентилятора. Проектувальники чіпа М1 продумали таку систему, коли охолодження відбувається саме собою.

Особливості продуктивності ноутбуків Air:

  • чотири ядра спрямовані на продуктивність, стільки ж – на ефективність;
  • є вже класична система Neural Engine на 16 ядер;
  • можна використовувати накопичувачі до 2 Тб у максимальній комплектації.

Водночас модель цього року з позначкою Pro має набагато більше можливостей у своїй продуктивності. Наприклад, крім нової системи SoC, у ній присутні такі елементи:

  • медіапроцесор для кодування та декодування з прискоренням;
  • у максимальній версії графічний чіп до 16 ядер;
  • чіп M1 Max зі збільшеною пропускною здатністю вдвічі.

У цілому нині обидві моделі представляють усю міць сучасних розробок. Але вибрати зручний варіант краще спираючись на власні цілі. Для звичайного користувача достатньо і Air, для професіонала — Pro. Сам факт переходу з процесора Intel на власний чіп дозволив збільшити швидкість роботи в 3,5 раза.

Безпека також на рівні. У обох моделей сканер для розблокування пальцем знаходиться на панелі клавіатури.

Динамік, мікрофон та дисплей: зручна функціональність

Повітряна серія гаджетів має простіші характеристики. Все ж таки за рік різниці виробники придумали і втілили кілька нових технологій. Але все-таки властивості моделі 2020:

  • тринадцятидюймова модель з дисплеєм Retina та яскравістю 400 кд/м кв.;
  • зручна технологія True Tone для передачі правильних відтінків;
  • система запису звуку із трьох мікрофонів;
  • наявність стереодинаміків та широкого стерео.

Модель 2021 представлена ​​вже з екраном в 14,2 дюйма. При цьому змінилася матриця, а екран використовується Liquid Retina XDR. Яскравість збільшилася у 2,5 раза. І з’явилася функція ProMotion з частотою оновлення зображення або відео до 120 Гц.

Щодо відтворення аудіо та його запису, то всі показники розширили. Тепер система мікрофонів забезпечує підтримку швидкого запису звуку студійної якості. Камера на цій моделі теж краща за якістю.

Порти та батарея

Якщо в ранній версії з портами була проблема – всього 2 Thunderbolt/USB 4, то в останньому варіанті їх стало 3. А також з’явився роз’єм для HDMI, окремий слот для зовнішньої картки пам’яті SDXC.

А ось за часом автономної роботи виграє Air. Насамперед витрата енергії у ньому пояснюється відсутністю вентилятора. Тому ноутбук може працювати без підзарядки на годину довше.

Чи варто зараз чекати на вихід MacBook Air 2022?

Фактично обидві моделі, вивчені тут, показали абсолютну спроможність і підкреслили можливості чіпів. По факту очікувати виходу нової моделі у 2022 році можна. Однак це не той варіант, якщо вам потрібнен ноутбук вже сьогодні. Адже Apple зазвичай представляють свої нові товари у вересні.

Як отримати Pro: спеціальна пропозиція від «Київстар»

Але MacBook можна не купити, а виграти. «Київстар» влаштовує розіграш моделі 2021 року. Акція триває з 29 листопада до 30 грудня цього року. Для участі потрібно використовувати додаток «Мій Київстар» та виконати в ньому одну дію: або поповнити рахунок через нього на суму від 100 грн, або підключити спеціальну «Суперсилу».

Виграти може будь-який абонент «Київстар». Чим більше поповнень – тим більше шансів отримати приз!

Після того як ви зробите необхідну дію, ви потрапляєте до списку учасників. Це найпростіший спосіб спробувати удачу та отримати ноутбук.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Продукция компании Apple с момента появления была лидирующей в мире. Они славно известные своим качеством и новейшими технологиями. Сейчас айфон 12 купить или макбук можно в любой точки мира. Мне же нравиться ассортимент магазина https://blackm.com.ua/iphone/iphone-12/ они гарантируют качество и быструю доставку по Украине.

Пошук