Дарія Крікунова — авторка каналу «Бетонна галушка», гастроентузіастка, а також співвласниця виробництва ферментованих продуктів та соусів HolyShit! Pepper!. У своєму каналі вона зробила дослідження українських телеграм-каналів про їжу та зібрала 16 каналів, на які варто підписатися. 17-й у цьому списку — її власний канал. Публікуємо підбірку із дозволу авторки.


🍒 Їzhakultura – канал Олени Брайченко про дослідження гастрономічної культури минулого і сьогодення. Дуже важлива праця, якщо ми хочемо зрозуміти хто ми, як і куди рухатись далі. Плюс майже щонеділі чудові дайджести подій.

🍏 Модерна спіжарка — канал Аврори Огороднік, у якому вона щедро ділиться знахідками на тему їжі з просторів телеграму, а також власним досвідом та спостереженнями за ринком.

🍅 Nenordic — канал Віки Марценюк, яка живе в Копенгагені, де закінчила професійну кулінарну школу і тривалий час працювала на кухнях ресторанів. Чекайте в цьому році більше новин про активність Віки в Україні.

🥬 І це прекрасно — канал Насті про рецепти цікавої та комфортної їжі. Але для мене в першу чергу це приклад того, наскільки ідеальним може бути почуття прекрасного – її фото до кожного посту такі старанні та довершені. До речі, з цього року канал теж українською.

🌱 Базиліковий сорбет — канал Людмили, яка як і я проміняла журналістику, PR і рекламу на життя на професійній кухні 😊 Рецепти, професійний погляд на продукти, техніки і ще багато чого цікавого від людини, що працює в ресторані.

🍇 Tasty Drive — канал Юлії Сущенко з Одеси, у якому вона пише багато про їжу Одеси та Бессарабії, їжу у мистецтві, історію. І, здається, канал теж пробує інколи писати українською.

🍽 GastroSnob — молодий канал, який стартував лише цієї осені. Андрій Мастепан працює в ресторанній сфері та ділиться своїми спостереженнями за нею саме з позиції погляду зсередини.

🍒 Даша и еда — Даша живе у Харкові, працює в ресторанній сфері та пише чудові тексти про їжу й огляди на заклади.

🥕 Поліщук рекомендує — канал Всеволода Поліщука, який працює у сфері ресторанного маркетингу. Багато історій зі Львова.

🍳 Жареные факты — канал Івана Шишкіна, який записую до українського сегмента, хоча не впевнена чи поділяє автор таку класифікацію. Іван – автор книги «Под фартуком», учитель та професійний кухар, який у своєму каналі продовжує навчати усіх охочих.

🤬 Непрофесійний критик — анонімний канал, який пошепки і не дуже вже всі обговорили. Поки що спостерігаю, не можу сказати, що в захваті від матеріалів. Але такий канал теж має існувати, доки у нас будь-який публічний виступ не з похвалами призводить до щіт-шторму.

🥐 Bread and Butter — канал Ані Макієвської, що створила пекарню Bakehouse в GoodWine та їх новому просторі Garage. Зараз на каналі буде затишшя, бо Аня нещодавно народила дочку і це важливіше. Але в каналі дуже багато цікавої і професійної інформації про хліб.

🧂 Chesnokova.news — канал Юлії Чеснокової, який буде цікавий в першу чергу людям, пов’язаним з ресторанами. Адже тут багато трендів, оглядів концепцій, запусків та анонсів міжнародних подій.

І ще декілька каналів-медіа, які пов’язані з їжею:
✏️ Тестовий режим — тут все зрозуміло, всі ми на нього підписані. Канал The Village про ресторанні новини та (менше ніж хотілося б) матеріали про їжу в цілому.
✏️ Реве та стогне ресторатор — канал сервісу Poster, який цікавий в першу чергу тим, хто працює у ресторанній сфері.
✏️ Newfood media — канал невідомого авторства, присвячений новинам food tech.


Нагадаємо, що у нас теж є телеграм-канал AIN.Business у якому ми публікуємо наші найцікавіші матеріали та добірки головних новин для підприємців.